Premijer Slovenije posjetio Cetinje

Kako je saopšteno, Bogdanović je zahvalio na profesionalnoj i prijateljskoj podršci Slovenije u procesu evropskih integracija, dodajući da su iskustva Slovenije od izuzetne važnosti u tom zahtjevnom procesu
3 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2017. 13:11h

Premijer Slovenije Miro Cerar posjetio je danas Cetinje i pozdravio podsticaje koje se nude investitorima na teritoriji prijestonice u cilju kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta, poručujući da je spreman da o tome informiše slovenačke investitore.

Cerar je razgovarao sa gradonačelnikom Cetinja, Aleksandrom Bogdanovićem, navodeći da je ohrabren aktivnostima koje sprovodi Prijestonica Cetinje u dijelu obezbjeđivanja donacija iz međunarodnih fondova.

„Posebno važnim je istakao podsticaje koje se nude investitorima na teritoriji prijestonice, u cilju kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta, te iskazao spremnost da o tome informiše slovenačke investitore“, saopšteno je iz Prijestonice.

Premijer Cerar je tokom boravka u crnogorskoj prijestonici obišao Dvor kralja Nikole, Umjetnički muzej, Ikonu Bogorodice Filermske i Njegoševu biljardu, dok je posjeta završena obilaskom Nacionalnog parka Lovćen.

Bogdanović je zahvalio na podršci koju Slovenija pruža Crnoj Gori u procesu evroatlantskih integracija i ocijenio da saradnja dvije zemlje može biti primjer ostalima u regiona.

Kako je saopšteno, Bogdanović je zahvalio na profesionalnoj i prijateljskoj podršci Slovenije u procesu evropskih integracija, dodajući da su iskustva Slovenije od izuzetne važnosti u tom zahtjevnom procesu.

„Gradonačelnik je upoznao premijera Cerara sa sadržajem nedavno usvojenog Zakona o Prijestonici i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Cetinje, preseljenjem Ministarstva vanjskih poslova, uskoro ponovo postati diplomatski centar Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Bogdanović je informisao Cerara o projektima koji se realizuju u crnogorskoj prijestonici i aktivnostima gradske uprave na planu međunarodne saradnje, naglasivši da je u prethodne četiri godine, zahvaljujući tim aktivnostima, obezbijeđeno preko 20 miliona eura donacije za gradske projekte.

„Gradonačelnik je istakao da će Prijestonica kandidovati jedan od projekata kod Centra za međunarodnu saradnju i razvoj Vlade Slovenije, preko kojeg je Republika Slovenija već realizovala donacije u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: