Nedžad Drešević napustio Bošnjačku stranku

U obrazloženju ostavke u koju su "Vijesti" imale uvid, Drešević je naveo da u BS-u ne prepoznaje zalaganja za koja se borio s osnivačima partije Rafetom Husovićem, Kemalom Purišićem, Amerom Halilovićem, Osmanom Nurkovićem i drugima

36091 pregleda 138 reakcija 48 komentar(a)
Drešević, Foto: Skupstina.me
Drešević, Foto: Skupstina.me

Jedan od osnivača Bošnjačke stanke (BS) Nedžad Drešević, napustio je večeras tu partiju, saznaju nezvanično "Vijesti".

U obrazloženju ostavke, koju je podnio na večerašnjoj sjednici Glavnog odbora BS-a, napisao je da u partiji ne prepoznaje zalaganja za koje se borio s njenim osnivačima - Rafetom Husovićem, Kemalom Purišićem, Amerom Halilovićem, Osmanom Nurkovićem i drugima.

Drešević je naveo da je od Kongresa BS-a 2021. godine, politika te stranke "nejasna i dezorijentisana", i da je kao takva "često pogubna i za sami narod koji predstavlja".

"U toku prošle godine sam zbog dubokog neslaganja s politikom koju vodi aktuelno rukovodstvo partije na čelu s Ervinom Ibrahimovićem, podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva BS-a, a danas to činim na sve druge funkcije unutar BS-a, kao i na članstvo u stranci", napisao je Drešević.

On je zatražio da bude izbrisan iz evidencije članstva BS-a.

Drešević je bio potpredsjednik te stranke, član njenog predsjedništva od osnivanja, te poslanik u Skupštini u jednom mandatu. Takođe, obavljao je funkciju predsjednik odbora Glavnog grada, od osnivanja 2006. do 2020. godine.

Bio je odbornik u Skupštini Glavnog grada u četiri mandata, kao i odbornik u Skupštini opštine Tuzi u tri mandata.

Bonus video: