BS: Dobro ćemo razmotriti sve aspekte eventualnog učešća u izvršnoj vlasti

"Iskazano zadovoljstvo da je BS već 18 godina na ispravnom putu, sa jasnom vizijom i jasnom politikom kojom je u prethodnom periodu značajno poboljšan položaj Bošnjaka u Crnoj Gori"

13949 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Bscg.me
Foto: Bscg.me

Bošnjačka stranka će, kada dođe vrijeme za važne političke odluke koje se odnose na eventualnu participaciju u izvršnoj vlasti, dobro razmotriti sve aspekte eventualnog učešća i donijeti ispravnu odluke.

To je saopšteno večeras iz te partije nakon sjednica Glavnog odbora.

"Glavni odbor je iskazao punu podršku predsjedniku i Predsjedništvu partije, uz konstataciju da je snažna i jedinstvena Bošnjačka stranka najveći garant dobrog položaja Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i evropskog puta Crne Gore", piše u saopštenju.

"Vijesti" saznaju nezvanično da je jedan od osnivača BS Nedžad Drešević napustio tu partiju, a u obrazloženju ostavke je naveo da od Kongresa 2021. "politika Bošnjačke stranke je nejasna i dezorijentisana", i da je kao takva "često pogubna i za sami narod koji predstavlja".

Iz BS-a su saopštili da je na sjednici Glavnog odbora "iskazano zadovoljstvo da je BS već 18 godina na ispravnom putu, sa jasnom vizijom i jasnom politikom kojom je u prethodnom periodu značajno poboljšan položaj Bošnjaka u Crnoj Gori ali i Crna Gora, kao samostalna i građanska država, izvedena ne evropski i euroatlanski put".

"Glavni odbor je konstatovao da je Bošnjačka stranka stabilan i respektabilan politički subjekt sa šest poslanika u Skupštini Crne Gore i sa širokim koalicionim kapacitetom, te da je spremna da i u narednom periodu daje doprinos sveukupnom nepredovanju Crne Gore ka boljoj, prosperitetnijoj i evropskoj budućnosti. U tom kontekstu Bošnjačka stranka će, kada dođe vrijeme za važne političke odluke koje se odnose na eventualnu participaciju u izvršnoj vlasti, dobro razmotriti sve aspekte eventualnog učešća i donijeti ispravnu odluke, kao i prethodnih 18 godina", piše u saopštenju.

Bonus video: