Građani protestovali zbog posjete Dodika, on ih pozdravio sa tri prsta

Okupljeni nose transparente: "Da je vječna Bosna i Hercegovina", "Putinovi poklisari nisu dobrodošli", "Srebrenica je genocid"...

41581 pregleda 149 reakcija 106 komentar(a)
Foto: Aljoša Turović
Foto: Aljoša Turović

Grupa građana okupila se kod zgrade Skupštine, u znak protesta zbog dolaska Milorada Dodika, predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Dodik ih je pozdravio sa podignuta tri prsa.

Protest protiv Dodika
foto: Boris Pejović

Demonstranti nose transparente: "Da je vječna Bosna i Hercegovina", "Putinovi poklisari nisu dobrodošli", "za cjelovitu i nedjeljivu BiH", "Dodik nije put u Evropu", "Nećemo Republiku Srpsku u Crnoj Gori", "Srebrenica je genocid", "Štrpci 27.02.1993", "Dalje ruke od promjene granica"...

Protest protiv Dodika
foto: Boris Pejović

Jedna od demonstrankinja Tanja Pavičević poručila je da su na današnji dan ubijeni ljudi u Štrpcima, a ovim današnjim činom Crna Gora ih "ponovo ubija". "To je suština ove priče i zato smo danas ovdje. Mi ne dajemo podršku zločincima, da vidimo ko im daje", poručila je ona.

Istaknut je i transparent uvredljivog sadržaja: "Sivi soko, a ne kukavica, Crnogorac, a ne posrbica", u čijem vrhu je natpis - Patriotski pokret otpora Lovćenske straže 1990.

Sa Dodikom će se danas susresti predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

To je juče i zvanično saopšteno medijima iz Dodikovog kabineta, navodeći da će on danas boraviti u radnoj posjeti Crnoj Gori i da će se u 12.30 u parlamentu sastati sa Mandićem.

"Vijesti" su jutros objavile da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić nemaju zvanične informacije o Dodikovoj posjeti Crnoj Gori, niti je od njih zvanično traženo da se sa njim sastanu.

To je listu potvrđeno iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika i nezvanično iz kabineta premijera.

Iz Skupštine juče nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je Mandić pozvao Dodika u posjetu, da li će biti dočekan uz državničke počasti, kao ni koje će biti teme razgovora.

Bonus video: