Spajićev kabinet: Sastanak u Vladi nije bio partijski, već se premijer sastao sa poslanicima PES-a

Kabinet predsjednika Vlade navodi da je sastanak izraz demokratske prakse koju je "uspostavio i nastaviće premijer Milojko Spajić", kao i da će on nastaviti da blisko i intenzivno sarađuje sa svim poslanicima koji se zalažu za članstvo Crne Gore u EU

19694 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Spajić i ministri sa poslanicima PES-a u Vladi, Foto: Vlada Crne Gore
Spajić i ministri sa poslanicima PES-a u Vladi, Foto: Vlada Crne Gore

Pokret Evropa sad nije održao partijski sastanak u zgradi Vlade, već se premijer Milojko Spajić tamo sastao sa predstavnicima parlamentarne većine, odnosno poslanicima te stranke, saopštio je kabinet predsjednika Vlade.

Oni su se oglasili nakon što je sinoć na Portalu Vijesti objavljen tekst pod naslovom: “Partijski sastanak PES-a u zgradi Vlade“.

"Kao što je javnosti poznato, već na početku mandata premijer Milojko Spajić se više puta u zgradi Vlade sastao sa predstavnicima parlamentarne opozicije kako bi se u neposrednom djalogu pronašao model za organizaciju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova. Juče (27. februara), uoči susreta sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem, premijer se na istom mjestu (u zgradi Vlade) sastao sa predstavnicima parlamentarne većine, odnosno poslanicima Pokreta Evropa sad", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i neki ministri iz redova PES-a.

Jedan od povoda susreta, kako se navodi, bile su konsultacije u vezi usvajanja zakona neophodnih za ispunjavanje mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24 što je, između ostalog, bila i tema susreta sa komesarom Varheljijem.

"Dakle, za četiri mjeseca mandata predstavnici skoro svih parlamentarnih partija, različitim povodima, sastali su se sa premijerom u zgradi Vlade Crne Gore. No, da budemo precizni, jučerašnji susret nije bio 'partijski sastanak' kako se navodi u tekstu, već izraz demokratske prakse koju je uspostavio i nastaviće premijer Milojko Spajić", dodaje se.

Kazali su da će premijer, "u uvjerenju da svojim pristupom doprinosi kulturi dijaloga u političkom životu Crne Gore, a kako bi iskoristili momentum u politici proširenja Evropske unije", nastaviti da blisko i intenzivno sarađuje sa svim poslanicima koji se zalažu za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

"Informacije radi, na sastanku sa predstavnicima Pokreta Evropa sad premijer Spajić dobio je jednoglasnu i punu podršku za aktivnosti Vlade na planu ubrzanja evropske integracije Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: