Predsjednik Opštine Danilovgrad Grgurović napustio PES: Odluke vrha narušile vjeru u principe i vrijednosti

On je rekao da unutrašnje odnose i političke dinamike unutar samog Pokreta neće komentarisati, ali da odluka o napuštanju nije rezultat lakomislenog razmišljanja

27990 pregleda 101 reakcija 100 komentar(a)
Grgurović, Foto: Privatna arhiva
Grgurović, Foto: Privatna arhiva

Član Glavnog odbora i Predsjedništva Pokreta Evropa sad i predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović podnio je ostavku na sve funkcije u pokretu.

On je kazao da su razlog neslaganja sa odlukama vrha Pokreta, koja su narušila njegovu vjeru u demokratske principe i vrijednosti na koje su se obavezali prilikom osnivanja Pokreta.

"Naravno, ne mogu zanemariti uspjehe koje smo postigli, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, niti zanemariti činjenicu da smo kao Pokret na sva tri izborna ciklusa ostvarili značajne rezultate u Danilovgradu, nadmašujući državni prosjek za više od 10 odsto", rekao je Grgurović.

On je rekao da unutrašnje odnose i političke dinamike unutar samog Pokreta neće komentarisati, ali da odluka o napuštanju nije rezultat lakomislenog razmišljanja.

"Izražavam iskrenu zahvalnost svim članovima Pokreta na podršci, saradnji i povjerenju. Svim svojim, sad već bivšim, kolegama iz Pokreta Evropa Sad! želim puno uspjeha kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu", rekao je Grgurović.

Dodao je da njegova odluka ne znači kraj borbe za pravedniju i demokratskiju Crnu Goru, ali da će od ovog trenutka svoju energiju usmjeriti na druge, moralno ispravnije puteve, prije svega na unapređenje i poboljšanje uslova života u Danilovgradu.

PES je juče napustio i Ivan Lakić, takođe član Glavnog odbora.

Bonus video: