Milatović na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa: Prilika da pošaljemo poruku mira i pružimo podršku ukrajinskom narodu

Milatović se tokom Samita, između ostalih, sastao sa predsjednicom Moldavije Majom Sandu i predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim

6506 pregleda 6 komentar(a)
Rama, Milatović i Zelenski, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Rama, Milatović i Zelenski, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Ovaj skup je odlična prilika da složno, još jednom, pošaljemo snažnu poruku mira i pružimo podršku ukrajinskom narodu da istraje u borbi za slobodu, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je to kazao u Tirani, gdje je na poziv albanskog premijera Edija Rame i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog učestvovao na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, Milatović se tokom Samita, između ostalih, sastao sa predsjednicom Moldavije Majom Sandu i Zelenskim.

"U razgovoru sa Sandu konstatovani su prijateljski odnosi Crne Gore i Moldavije i izražen interes za dalje unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije, obrazovanja i turizma. Tokom razgovora predsjednika Milatovića i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog konstatovani su odlični međudržavni odnosi i potvrđena je snažna podrška Crne Gore Ukrajini u kontekstu ruske agresije na tu zemlju", navodi se u saopštenju.

"Istaknut je značaj odluke EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom, što predstavlja važan korak ka obezbjeđivanju prosperiteta, mira i stabilnosti Evrope", zaključuje se.

Bonus video: