PES Berane: Zbog ideje ekonomskog oporavka podržavamo Vladu

"Najava izgradnje brzih saobraćajnica i autoputeva nam uliva veliki optimizam da će konačno i Crna Gora biti povezana sa svijetom"

6912 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Ideja koja nas je prvobitno sve zajedno okupila, nije promijenjena ni u jednom obliku, stoga odbor Pokreta Evropa sad (PES) Berane, daje punu podršku nastavku ekonomskog oporavka Crne Gore kroz implementaciju programa Evropa Sad 2, saopšteno je iz PES-a.

"Impresivni rezultati Vlade i Skupštine su doveli do ocjena najviših međunarodnih zvaničnika da smo prva naredna članica Evropske unije. Izlazak iz v.d. stanja u kom su tavorile naše instuticije, pravna država, izbjegavanje sive liste Manivala, deblokada procesa evropskih integracija su samo neki od rezultata ove Vlade", navodi se u saopštenju.

"Posebno moramo istaći napor premijera Spajića, koji je uložen u postizanju dogovora sa opozicijom kako bi popis stanovništva, uz puni legitimitet doprinio i smanjenju tenzija u društvu. Najava izgradnje brzih saobraćajnica i autoputeva nam uliva veliki optimizam da će konačno i Crna Gora biti povezana sa svijetom. Takođe, sa posebnim ponosom naglašavamo da je započet proces implementacije programa Evropa Sad 2, čije benefite je osjetilo 74 hiljade najugroženijih penzionera koji su primili minimalne penzije od 450 eura, a čija sredstva nisu obezbijeđena iz zaduženja, već iz fiskanlne održivosti i suficita budžeta. Potpuno fokusirani na unapređenje životnog standarda, sa nestrpljenjem se radujemo narednim mjerama programa ES2, nakon čije realizacije će Crna Gora biti dodatno ljepše mjesto za život. Navodeći sve konkretne rezultate ostajemo jedinstveni u pružanju pune podrške u daljem radu", zaključuje se.

Bonus video: