Krapović: Trajnu stabilnost moguće postići samo kroz dijalog svih aktera

Krapović je izrazio uvjerenje da će saradnja između dvije zemlje biti unapređivana u narednom periodu

2104 pregleda 0 komentar(a)
Hovakimijan i Krapović, Foto: Ministarstvo odbrane
Hovakimijan i Krapović, Foto: Ministarstvo odbrane

Zapadni Balkan je region čiju je trajnu stabilnost moguće postići samo kroz dijalog svih aktera i integraciju u evropske i evroatlantske strukture, saopštio je ministar odbrane, Dragan Krapović, na današnjem sastanku sa jermenskim ambasadorom, Ašotom Hovakimijanom.

"Ministar Krapović je izrazio uvjerenje da će saradnja između dvije zemlje biti unapređivana u narednom periodu. Pozdravio je doprinos koji Jermenija pruža NATO misijama i operacijama, u vidu angažovanja svojih trupa u okviru NATO snaga na Kosovu (KFOR)", navodi su u saopštenju Ministarstva odbrane (MO).

Naveli su da je ministar je upoznao sagovornika sa najznačajnijim rezultatima koje je 44. Vlada Crne Gore ostvarila u prvih stotinu dana i da je dodao da će Crna Gora nastaviti da sprovodi svoju spoljnopolitičku agendu na kojoj su glavni prioriteti kredibilno članstvo u NATO i intenzivan proces reformi koji će našu državu preporučiti da postane sljedeća članica EU.

"Na kraju, ministar je ohrabrio ambasadora Hovakimijana da Jermenija nastavi da jača nacionalne demokratske i odbrambene kapacitete kroz angažovanje u okviru NATO mehanizama namijenjenih partnerima", dodali su u saopštenju.

Iz MO su rekli da je ambasador Hovakimijan je pozdravio ulogu koju Crna Gora ima u očuvanju regionalne stabilnosti, saglasivši se da svaki nesporazum treba rješavati putem dijaloga.

"Kazao je da će Jermenija nastaviti da doprinosi bezbjednosti Zapadnog Balkana kroz učešće u NATO misiji na Kosovu. Pohvalio je rezultate koje je Crna Gora ostvarila na polju vladavine prava i jačanja institucionalnih kapaciteta. U osvrtu na jermenske bezbjednosne izazove, uputio je apel za dodatnim posredovanjem međunarodne zajednice u rješavanju konflikta između Jermenije i Azerbejdžana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: