PES Cetinje: Podržavamo Spajićevu vladu

Oni su kazali da je Vlada za prvih 100 dana rada pokazala sposobnost da se nosi sa svim izazovima kako bi osigurala bolju budućnost za sve građane

4553 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Razlozi zbog kojih smo odlučili da snažno podržimo 44. Vladu su socijalni i ekonomski oporavak naše zemlje, podrška deblokadi evropskog puta, potiskujući retrogradne politike prošlosti i podjela, saopšteno je iz cetinjskog odbora Pokreta Evropa sad (PES).

Oni su kazali da je Vlada za prvih 100 dana rada pokazala sposobnost da se nosi sa svim izazovima kako bi osigurala bolju budućnost za sve građane.

"Rad 44. Vlade se pokazao kroz odgovorno sprovođenje popisa stanovništva, deblokadom sudstva i usvajanjem fiskalno odgovornog budžeta. Nakon dugo godina, Crna Gora je dobila i funkcionalan Sudski savjet u punom mandatu i izbjegla da se nađe na 'sivoj listi' Manivala. Vlada je takođe doprinijela smanjenju društvenog jaza tako što je povećala minimalne penzije najugroženijima. Ova mjera je značajno unaprijedila standard građana Cetinja i njegove starije populacije, a to je samo početak onoga što slijedi i za ostale penzionere. Benefite programa Evrope Sad 2 će osjetiti i zaposleni povećanjem minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1000 eura", navodi se u saopštenju.

Istakli su da ono što ih posebno raduje kao stanovnike Cetinja jeste "izvjestan nastavak izgradnje projekta žičare Kotor-Lovćen do Cetinja, što će u mnogome doprinijeti punoj valorizaciji turističkog potencijala Prijestonice".

"Dijeleći iste vizije dajemo punu podršku 44. Vladi na čelu sa premijerom Milojkom Spajicem, kao i cijelom poslaničkom klubu", zaključuje se.

Bonus video: