Čarapić: Vlast u Podgorici stabilna, i dalje imamo najbrojniji klub većine

"Vjerujemo da će konstituenti vlasti poštovati koalicioni sporazum i uvjeren sam da niko ne želi da vrši prekompoziciju vlasti sa Demokratskom partijom socijalista, jer će u protivnom morati da preuzme svu odgovornost koja slijedi"

11981 pregleda 25 reakcija 23 komentar(a)
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad

Nakon raspuštanja nefunkcionalnog odbora u Podgorici, zbog kršenja Statuta i ostavke predsjednika države na sve funkcije u Pokretu Evropa sad (PES), u narednom periodu formiraćemo funkcionalan i kadrovski kvalitetan odbor u Glavnom gradu, saopštio je šef poslaničkog kluba PES-a u Skupštini Crne Gore Vasilije Čarapić.

On je istakao da je funkcionalan odbor jako važan, pogotovo kad, kako kaže, imamo u obzir da je na čelu Podgorice i potpredsjednica PES-a Olivera Injac.

"Nakon jučerašnjeg medijskog istupa nekoliko članova iz rasformiranog odbora, napuštanje odborničkog kluba je najavilo četvoro odbornika, što znači da će iza gradonačelnice Injac i dalje stajati najbrojniji odbornički klub u okviru aktuelne većine u Skupštini Glavnog grada", navodi se u saopštenju.

Čarapić je poručio da je zbog svega ovoga uvjeren da je lokalna vlast stabilna, što je, kako je kazao, i u otvorenom razgovoru potvrđeno na nedavno održanom sastanku odbornika.

"Vjerujemo da će konstituenti vlasti poštovati koalicioni sporazum i uvjeren sam da niko ne želi da vrši prekompoziciju vlasti sa Demokratskom partijom socijalista, jer će u protivnom morati da preuzme svu odgovornost koja slijedi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: