PES: Možda bi neko i povjerovao u optužbe DPS-a, da su građani izgubili pamćenje i da nema prepiski sa Skaja

"Sadržaji iz skaj aplikacije pokazuju kakva je situacija bila u bezbjednosnom sektoru dok je DPS vodio kadrovsku politiku, a državne interese zastupali korumpirani političari stare garde", saopštio je PES

13624 pregleda 41 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Sadržaji iz Skaj aplikacije pokazuju kakva je situacija bila u bezbjednosnom sektoru dok je Demokratska partija socijalista (DPS) vodila kadrovsku politiku, a državne interese "zastupali korumpirani političari stare garde", saopštio je Pokret Evropa sad (PES).

Kazali su da bi možda neko i povjerovao u optužbe DPS-a da je aktuelni premijer i predsjednik PES-a Milojko Spajić odgovoran za haotično stanje u bezbjednosnom sektoru zbog "trulih kompromisa" - da su građani izgubili pamćenje i da nema prepiski sa Skaja.

"Naime, sadržaji iz skaj aplikacije pokazuju kakva je situacija bila u bezbjednosnom sektoru dok je DPS vodio kadrovsku politiku, a državne interese zastupali korumpirani političari stare garde. Danas su dva bivša direktora policije i načelnik ANB-a pod tužilačkom istragom, sa vrlo ozbiljnim optužbama zbog veze sa kriminalnim djelatnostima", saopštio je PES.

Međutim, dodaju, javnost "vrlo dobro pamti ko je sa vatrometima iz političkih motiva proslavljao trule kompromise" u sektoru bezbjednosti za vrijeme konstituisanja Vlade Dritana Abazovića.

"Tako da se sav galimatijas koji se kreirao godinama i decenijama unazad ne može riješiti preko noći. Za početak je sigurno da predsjednik 44. Vlade neće kršiti zakone, niti praviti bilo kakve trule koprmise, radi jeftinih, marketinških političkih poena", navodi PES.

Smatraju da su aktuelna Vlada i parlamentarana većina više uradile na evropskom putu Crne Gore izborom čelnika u Sudskom savjetu, Ustavnom sudu i Vrhovnom državnom tužilaštvu, "nego DPS za vrijeme čitave vladavine".

"Zato dok mi uvodimo Crnu Goru u EU sređujući haos koji je DPS ostavio, oni bi mogli da počnu sa sređivanjem stvari u svojoj partiji. Imaće dosta posla", zaključuje PES.

Bonus video: