Vlada: Javni poziv za v.d. direktora policije još jedan mali korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor

Javni konkurs za direktora policije u punom mandatu biće raspisan u najkraćem roku, shodno zakonskim obavezama, navodi Spajićev kabinet

8849 pregleda 52 reakcija 52 komentar(a)
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Čupić
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Čupić

Izborom prvog čovjeka Uprave policije putem javnog poziva potvrdiće se opredjeljenje Vlade da se kandidati biraju u skladu sa principima meritokratije, saopštio je kabinet premijera Milojka Spajića.

Kazali su da će javni konkurs za direktora policije u punom mandatu biti raspisan u najkraćem roku, shodno zakonskim obavezama.

"Vlada je u potpunosti posvećena da se na transparentan način bavi temama od javnog interesa, pružajući šansu da kandidati sa najboljim referencama budu na čelu institucija i organa upravljanja. U tom kontekstu, kako bi se obezbijedila puna transparentnost pri izboru novog vršioca dužnosti Uprave policije i napravio još jedan mali korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor, biće raspisan Javni poziv za izbor v.d. direktora Uprave policije", navodi se u saopštenju.

Kazali su da na ovaj način žele dodatno ohrabriti službenike, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove i smatraju da svojim iskustvom, znanjem i kompetencijama mogu doprinijeti važnim društvenim procesima u oblasti bezbjednosti, da se prijave.

"Zbog toga će se, kao i u slučaju izbora v.d. direktora Poreske uprave, preko Javnog poziva izabrati i prvi čovjek Uprave policije, čime će se potvrditi opredjeljenje Vlade da se kandidati biraju u skladu sa principima meritokratije", saopštio je kabinet premijera.

Bonus video: