Ivanović: Milatović tražio par dana da se upozna sa biografijama ambasadora, mislim da će njegov stav biti pozitivan

Odgovorajući na pitanje o protestnoj noti koju je BiH uputila zbog posjete predsjednika RS Milorada Dodika, Ivanović je istakao da MVP komunicira sa ministarstvima drugih zemalja na dnevnom nivou

5364 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen/gov.me
Foto: Printscreen/gov.me

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović kazao je na konferenciji za medije da je stekao utisak da će predsjednik države Jakov Milatović narednih dana iznijeti pozitivan stav o predloženim ambasadorima.

"Imali smo konsultacije na nivou predsjednik, premijer i ministar vanjskih poslova. Došli smo sa određenim brojem predloga koji imaju punu podršku premijera i Vlade. Razgvor je bio konstruktivan", kaže Ivanović, piše RTCG.

Dodaje da je Milatović zamolio za kraće vrijeme da se upozna sa biografijama kandidata.

"Pretpostavljamo da će se to završiti za nekoliko dana ali moj utisak je da će taj stav biti pozitivan", naveo je Ivanović.

Odgovorajući na pitanje o protestnoj noti koju je BiH uputila zbog posjete predsjednika RS Milorada Dodika, Ivanović je istakao da MVP komunicira sa ministarstvima drugih zemalja na dnevnom nivou.

"Da li je određena nota upućena ili ne, to vam ne može reći država prijema. To vam može reći BiH. Mi u potpunosti poštujemo Dejtonski sporazum i suverenitet BiH. To je više bila privatna nego službena posjeta, i njegov dolazak nije organizovalo ovo ministarstvo", istakao je on.

Komentarišući smjenu direktora UP Zorana Brđanina, kaže da je premijer Milojko Spajić jasno naveo da Brđanin nema podršku premijera i ministara.

"Njegova smjena je bila jednoglasna i posljedica je nedostatka povjerenja u njega. Mi se o svim pitanjima ključnim za evropske integracije konsultujemo sa EK, ali kako se radi o slučaju koji je u nadležnosti ministra unutrašnjih poslova, mislim da ćete od njega detaljno dobiti odgovore", kazao je Ivanović.

Bonus video: