Delegacija FORCE na čelu sa Nimanbeguom boravila na diplomatskom forumu u Antaliji

Oni su u Antaliji boravili na poziv Ministarstva vanjskih poslova Turske, zamjenika ministra Mehmeta Kemala Bozaja

2050 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FORCA
Foto: FORCA

Delegacija Nove Demokratske Snage FORCA na čelu sa predsjednikom te stranke Gencijem Nimanbeguom i članom Glavnog odbora Lavdimom Kromom učestvovala je na diplomatskom forumu u Antaliji koji je održan od 1. do 3. marta, saopšteno je iz FORCE.

Oni su u Antaliji boravili na poziv Ministarstva vanjskih poslova Turske, zamjenika ministra Mehmeta Kemala Bozaja.

"Treće izdanje Antalijskog diplomatskog foruma okupilo je predstavnike preko 140 zemalja svijeta, od čega 19 predsjednika država, 63 ministra, desetine poslanika i zvanica iz međunarodnih organizacija. Održani su brojni bilateralni sastanci o ratu u Gazi i Ukrajini, kao i izazovima diplomatije. Najveći odaziv je bio za Panel o Balkanu pod nazivom: 'Izazovi i mogućnosti na Balkanu'", navodi se u saopštenju.

Nimanbegu je u toku trajanja foruma održao sastanke sa ministrom vanjskih poslova Filipom Ivanovićem i njegovim kolega iz Albanije, Makedonije, i Bosne i Hercegovine, Iglijem Hasanijem, Bujarom Osmanijem, Elmedinom Konakovićem i predsjednicom Komisije za vanjske poslove Albanije Mimi Kodheli.

"U okviru #ADF2024, diplomatija je imala poseban značaj u razmjeni različitih ideja i iskustava sa poslanikom Ukrajine, g-dinom Mustafom Džemilev, predstavnikom krimskotatarskog naroda, koji je izrazio podršku pravednoj borbi države Ukrajine", zaključuje se u saopštenju..

Bonus video: