URA: Vlada pokazuje potrebu da spriječi efikasno funkcionisanje MUP i UP, u tome se dominantno ističu Spajić i Milović

z URE su naveli da je nakon ponoćnog telefonskog izjašnjavanja napravljen pravni haos koji je prouzrokovao i to da Vlada mora birati predlog razriješenog direktora ili ostaviti UP bez pomoćnika, što bi kako dodaju značilo i da najvažnija institucija za stanje bezbjednosti u državi bude u potpunosti obezglavljena

7942 pregleda 25 reakcija 18 komentar(a)
Sa jedne od konferencija za medije GP URA, Foto: URA
Sa jedne od konferencija za medije GP URA, Foto: URA

Vlada premijera Milojka Spajića od samog početka pokazuje potrebu da na sve načine spriječi efikasno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije (UP), a dominantno se u tome ističu premijer i ministar pravde Andrej Milović, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

"Da bi neko poštovao zakon o njemu mora nešto i da zna, to sigurno nije slučaj sa predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES) koji svakodnevnim potezima urušavaju sve čega se dohvate", ističe se u saopštenju GP URA.

Iz te partije su dodali da je Zoran Brđanin, koga je Vlada sinoć smijenila sa funkcije direktora UP, izabran na nikad transparentnijem konkursu na kojem je prijavljeno čak 19 kandidata i to u periodu Vlade Zdravka Krivokapića.

"A da je smijenjen prvi put u periodu trajanja Vlade Dritana Abazovića i to nakon potvrđenih informacija da je održavao kontakt sa visokopozicioniranim članovim organizovanih kriminalnih grupa i nakon hapšenja više rukovodilaca koje je on predložio. Spajićeva Vlada od samog početka pokazuje potrebu da se na sve načine spriječi efikasno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, a dominantno se u tome ističu premijer i njegov ministar, a sad već bivši partijski kolega, Milović", piše u saopštenju URE

Oni su naveli da je nakon ponoćnog telefonskog izjašnjavanja napravljen pravni haos koji je prouzrokovao i to da Vlada mora birati predlog razriješenog direktora ili ostaviti UP bez pomoćnika, što bi kako dodaju značilo i da najvažnija institucija za stanje bezbjednosti u državi bude u potpunosti obezglavljena.

"O evropskom putu Milojka Spajića, najbolje je rekla Evropska komisija, sa kojom se navodno premijer jedne nezavisne i suverene države tokom vikenda konsultovao oko toga ko treba da bude direktor Uprave policije Crne Gore. Svakodnevne izjave poslanika Pokreta Evropa sad, kao i onih koji su zbog poslaničke fotelje 'preletjeli' iz druge u tu partiju, umnogome olakšavaju naše političko djelovanje, zbog čega im ne možemo ništa zamjeriti. Vjerujemo da i građani nakon čitanja saopštenja predstavnika vlasti i sami mogu ponekad, poput Evropske komisije, jednostavno ostati bez komentara. Kome su dužni i zašto vuku poteze koji razaraju sektor bezbjednosti građanke i građani svakodnevno sve više shvataju, a o čemu mi govorimo još od vremena prije formiranja Spajićeve Vlade", poručili su iz URE.

Bonus video: