Đuričković: Ivanović se stavio u funkciju portparola Mandića

"Kakva je to privatna posjeta Skupštini Crne Gore. Izjava da je posjeta Dodika bila prijateljska traži dodatno objašnjenje, koje će ministar dati na saslušanju"

5426 pregleda 6 komentar(a)
Đuričković, Foto: SD
Đuričković, Foto: SD

Izjavom da je posjeta Milorada Dodika bila 'više privatna', šef diplomatije Filip Ivanović se stavio u funkciju portparola predsjednik Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, čije postupke treba da relativizuje i pegla, saopštio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković.

On je reagovao na izjavu ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića koji je odgovorio protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH).

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je uputilo protestnu notu Vladi nakon sastanka predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika s Mandićem.

On je istakao da ukoliko građane, medije, poslanike interesuju informacije vezane za međunarodne odnose tj. odnose Crne Gore sa drugim državama onda se treba obratiti drugim državama.

"To vam poručuje ministar kojeg vi plaćate i kojeg ste birali ili ne, ipak dobili", dodao je Đuričković.

"Izjavom da je posjeta bila 'više privatna', šef diplomatije se stavio u funkciju potparola Mandića, čije postupke treba da relativizuje i pegla. Kakve su to privatne posjete u kojima se donosi Predlog sporazuma o specijalnim vezama? Kakva je to privatna posjeta Skupštini Crne Gore. Izjava da je posjeta Dodika bila prijateljska traži dodatno objašnjenje, koje će ministar dati na saslušanju. Naročito ako uzmemo u obzir stavove Dodika koji su upereni protiv BiH i nezavisnosti Crne Gore", naveo je on.

Bonus video: