Milatović: Antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe predstavljaju jedne od najvažnijih temelja našeg društva

Milatović je ukazao na važnost njegovanja sjećanja na ljude koji su svojim životnim djelima i podvizima oblikovali crnogorsku istoriju

4361 pregleda 12 komentar(a)
Đurašković i Milatović, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Đurašković i Milatović, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe predstavljaju jedne od najvažnijih temelja našeg društva.

On je to kazao na sastanku sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem, potpredsjednikom SUBNOR-a Crne Gore Stevanom Radunovićem i predsjednikom UBNOR-a Cetinja Borislavom Pravilovićem.

Povod sastanka je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika, bila inicijativa za podizanjem spomenika u znak sjećanja na bitku na Košćelama i spomenika u čast 49 narodnih heroja sa Cetinja.

Milatović je ukazao na važnost njegovanja sjećanja na ljude koji su svojim životnim djelima i podvizima oblikovali crnogorsku istoriju.

Sagovornici su se složili da podizanje navedenih spomenika predstavlja jasan iskaz prema slobodarskoj tradiciji Crne Gore i Cetinja i, kako su naveli, nepogrješiv vrijednosni orjentir generacijama koje dolaze.

"Milatović je pružio je punu podršku predloženoj inicijativi i iskazao spremnost da, kao predsjednik države i Senata Prijestonice, doprinese njenoj realizaciji", zaključili su.

Bonus video: