Radovanić: PES prvo da se dogovori koliko smo se zadužili i po kojoj kamatnoj stopi

"Ovim tempom neće proći još mnogo vremena kada će prestići DPS po visini zaduženja. Spajić je za manje od 100 dana prestigao Vladu Dritana Abazovića"

4623 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

DPS je vladao tri decenije i državu za to vrijeme zadužio 2,5 milijardi eura. Dok je Milojko Spajić, za nepune dvije godine, kroz 42. i sad 44. Vladu zadužio građanke i građane za 1,7 milijardi eura, rekao je generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

On je reagovao na saopštenje funkcionera Pokreta Evropa sad (PES) Vasilija Čarapića da su sva zaduženja Vlade isključivo za finansiranja starih DPS kredita i izgradnje infrastrukturnih projekata, te da padaju u vodu navodi da je 43. Vlada (URA+DPS) na bilo koji način bila odgovorna prema javnim finansijama.

"Ovim tempom neće proći još mnogo vremena kada će prestići DPS po visini zaduženja. Spajić je za manje od 100 dana prestigao Vladu Dritana Abazovića, koja se u svom čitavom mandatu zadužila svega 100 miliona eura i pri tome domaćinskom politikom ostavila suficit u budžetu, što je u više navrata potvrdilo i Ministarstvo finansija Spajićeve Vlade", saopštio Radovanić.

On je poručio Čarapiću i da treba da se dogovore u PES-u između sebe, da li smo se juče zadužili 650, 687 ili 750 miliona i da li je kamatna stopa 7,25% ili 5,88%.

"Nismo na kvizu, pa da premijer Spajić o ovako važnoj temi se obraća putem društvenih mreža, mijenjajući iznose zaduženja na svakih 15 minuta, kao da očekuje od građanki i građana da pogode tačan odgovor. Takva neozbiljna, neodgovorana i netransparentna politika nove Vlada više nikoga ne iznenađuje", zaključio je Radovanić.

Bonus video: