Vučurović: Grupa ekstremista nahuškana od dijela DPS-a da napadne poslanike ZBCG, odnosno srpske poslanike

"...topovski udari, petarde, kamenice, jaja, psovke na nacionalnoj osnovi, ali nas naravno ništa ne može uplašiti i pokolebati u našoj politici"

27115 pregleda 77 reakcija 78 komentar(a)
Vučurović, Foto: Boris Pejović
Vučurović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović kazao je da je očigledno da je grupa ekstremista nahuškana od dijela DPS da napadne poslanike ZBCG, odnosno srpske poslanike.

On je to kazao povodom današnjeg protesta na Cetinju, u kojem je grupa građana protestovala uoči prve sjednice prvog proljećnog zasijedanja Skupštine Crne Gore, u znak revolta zbog dolaska šefa parlamenta Andrije Mandića.

"Mi iz ZBCG smo organizovali na stotine protesta i nemamo problema sa tim. Topovski udari, petarde, kamenice, jaja, psovke na nacionalnoj osnovi, ali nas naravno ništa ne može uplašiti i pokolebati u našoj politici. Ja ipak previše ne zamjeram, jer je i ovo izgleda neophodno proci na putu pomirenja u Crnoj Gori, a taj put dominantno promovisu Andrija Mandić i koalicija ZBCG. Moramo imati strpljenje i za one koji se vode samo mržnjom i da se nadamo da će se mijenjati nabolje", poručio je Vučurović.

Prema njegovim riječima ima ljudi koji istrajavaju na ekstremizmu i antisrpstvu.

"Takva politika je DPS prepolovila a u krajnjem će ih odvesti na margine. Evo, još cekamo da se DPS ogradi od onoga natpisa na transparentu koji su držale njihove pristalice prilikom dolaska Milorada Dodika u skupštinu CG. Podsjećam, na transparentu pristalica DPS je bila sramna riječ ,,posrbice”, sto je fašizam i rasizam", zaključio je.

Bonus video: