Bečić s Tilmanom: Crna Gora već kucate na evropska vrata

"Vaši rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rezultati koje ostvarujete na svim drugim poljima vašeg političkog djelovanja, ovdje su dobro poznati i značajno mijenjanju percepciju Crne Gore u Briselu i među državama članicama", kazao je poslanik CDU

2205 pregleda 15 komentar(a)
Tilman i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Tilman i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić razgovarao je, tokom boravka u Bukureštu na EPP kongresu, sa poslanikom CDU, Kubanom Tilmanom.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Tilman je istakao da su svi evropski partneri svjesni da se Crna Gora nalazi na pravom putu kao i da je jasno da se odlučnim koracima približava Evropskoj uniji.

"Vaši rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rezultati koje ostvarujete na svim drugim poljima vašeg političkog djelovanja, ovdje su dobro poznati i značajno mijenjanju percepciju Crne Gore u Briselu i među državama članicama. Upravo iz tog razloga, Crna Gora zavrjeđuje našu još snažniju podršku. Ja vam ne mogu obećati tačan datum ulaska, ali znam da već kucate na evropska vrata", rekao je Tilman.

Bečić je, navodi se u saopštenju, rekao da je saradnja između Vlade i Skupštine u prvih par mjeseci od uspostavljanja nove vlasti dovela do rezultata koji su se "godinama čekali".

"Trenutna vlast u Crnoj Gori ima jedinstvenu priliku da zemlju učini prvom narednom članicom EU. To je naša istorijska šansa i nećemo je propustiti", rekao je Bečić.

Bonus video: