SEEMO: Osuđujemo Đeljošajev pokušaj diskreditacije novinara

SEEMO je saopštio i da izražava podršku Ajkoviću i solidarnost s njim pred ovim neosnovanim napadima

7436 pregleda 50 reakcija 3 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Organizacija za medije Jugoistočne Evrope (SEEMO) osudila je postupanje potpredsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja Crne Gore Nika Đeljošaja koji je pokušao da diskredituje novinara TV Vijesti Danila Ajkovića.

SEEMO navodi da su u zabrinjavajućem razvoju situacije za slobodu medija u Crnoj Gori, nedavni postupci državnog zvaničnika izazvali uzbunu unutar novinarske zajednice.

"Saga je počela sa Đeljošajevim neosnovanim optužbama protiv novinara Danila Ajkovića sa Televizije Vijesti , optužujući ga za zavjeru sa drugim osobama kako bi narušili reputaciju Đeljošaja. Takve neosnovane optužbe predstavljaju prijetnju sigurnosti i dobrobiti novinara koji rade u Crnoj Gori", navoidi se u saopštenju.

SEEMO je saopštio i da izražava podršku Ajkoviću i solidarnost s njim pred ovim neosnovanim napadima.

"SEEMO ističe potrebu da političari izbjegavaju miješanje u rad novinara i stvaraju okruženje koje je pogodno za slobodne i nezavisne medije. SEEMO poziva na trenutni prestanak svih oblika zastrašivanja i uznemiravanja Ajkovića. SEEMO poziva crnogorske vlasti da poštuju slobodu štampe i zaštite sigurnost medijskih profesionalaca", ističe se u saopštenju.

Bonus video: