Knežević: Da li je Mugoša saopštila ime ambasadora koji je navodno kupio presudu

Knežević kazao da je Mugoša kažnjena sa 30 odsto od plate iako je javnost imala priliku da vidi kako je trgovala uticajem i dogovarala sa Medenicom da ne uvrsti dokaze

13226 pregleda 28 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Odluka disciplinskog vijeća Sudskog savjeta da se Suzana Mugoša kazni sa 30 odsto plate i zabranom napredovanja u službi predstavlja jedan od poslednjih eksera zabodenih u mrtvački sanduk crnogorskog pravosuđa, ocijenio je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

On je pitao i da li je Mugoša saopštila ime ambasadora koji je navodno kupio presudu.

"Vjerujem da je veća kazna ako neko u Višem sudu slomi vazu plastičnog cvijeća ili ukrade rolnu toalet papira, nego što je danas kažnjena Suzana Mugoša nakon njenih skandaloznih i kriminalnih izjava o postupku poznatom kao državni udar", rekao je Knežević.

Ističe da iako je čitava crnogorska javnost imala priliku da se uvjeri kako Mugoša dogovara sa Vesnom Medenicom da se ne uvrste u spise predmeta njihovi dokazi o Saši Sinđeliću, "i kako trguje svojim uticajem u zapošljavanju članova porodice, i na kraju kako tvrdi da je kupljena odluka Apelacionog suda od strane nekog ambasadora, nju disciplinako vijeće kažnjava sa 30 odsto plate".

Dodaje da je toliko ganut da mu dođe da organizuje SMS prikupljanje sredstava za Suzanu Mugošu, jer ovoliko nepravde ne može podnijeti ni njegovo "kameno "terorističko" srce".

On je pozvao Specijalno državno tužilaštvo koje je, kako kaže navodno saslušavalo Mugošu da saopšti da li je saopštila ime ambasadora koji je navodno kupio presudu..

"... i ako nije, da li je protiv nje pokrenuta istraga. Ukoliko nije, onda je jasno da je SDT protočni bojler kroz koji će proći još stotine Suzana Mugoša i Vesni Medenica sa kaznom od 30 odsto od plate", zaključio je Knežević.

Bonus video: