URA: Građanin pozvao na ubistvo Abazovića, Raičević aplaudirao (VIDEO)

Iz GP URA su rekli da pozivaju Raičevića da podnese ostavku zbog "sramnog, nedoličnog i nečojskog ponašanja", te da "uputi izvinjenje".

37955 pregleda 236 reakcija 74 komentar(a)
Građanin Bara koji je po tvrdnjama GP URA pozvao na ubistvo Abazovića, Foto: GP URA
Građanin Bara koji je po tvrdnjama GP URA pozvao na ubistvo Abazovića, Foto: GP URA

Građanski pokret (GP) URA saopštio je danas da je u Baru na Otvorenoj javnoj raspravi o Nacrtu prostornog plana Crne Gore, jedan od građana pozvao na ubistvo predsjednika GP URA Dritana Abazovića, a da je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević aplaudirao.

"Nezapamćeni skandal desio se danas u Baru gdje se održava Otvorena javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Crne Gore, gdje je jedan od građana pozvao na ubistvo Dritana Abazovića, a za sve to dobio podršku u vidu aplauza od strane predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića (DPS)", ističe se u saopštenju GP URA.

Video: GP URA

Iz te partije su dodali da pozivaju Raičevića da podnese ostavku zbog "sramnog, nedoličnog i nečojskog ponašanja", te da "uputi izvinjenje".

Pozvali su nadležne državne organe da promtno reaguju i procesuiraju vinovnike ovog događaja.

"Ovo je rezultat petogodišnje kampanje linča koju DPS vodi protiv Dritana Abazovića, Građanskog pokreta URA i svih funkcionera i članova naše partije. Bar je oduvijek bio grad multikulturalizma, suživota i tolarancije. Ovakve izjave bacaju ljagu na sve ono što Bar predstavlja u bogatoj crnogorskoj istoriji i kulturi", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Đurović: Šokiran sam postupkom Raičevića i aktivista DPS-a na poziv na ubistvo Abazovića

"Šokiran sam dešavanjima u sali Skupštine opštine Bar i aplauzom aktivista DPS-a na otvoren poziv na ubistvo Dritana Abazovića. Još više sam šokiran i reagovanjem predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, kako u samoj sali tako i sa njegovim saopštenjem nakon samog događaja. Minimalno što je Raičević trebao da uradi jeste da uputi izvinjenje gospodinu Abazoviću", saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

On je istakao da je sve dozvoljeno samo kad je Dritan Abazović u pitanju.

"Dozvoljeno je da mu se prijeti. Dozvoljeno je da se vrijeđa. Dozvoljeno je da se spaljuje na karnevalima", rekao je Đurović.

Pekić: Aplauz za predsjednika Opštine

Uvažene građanke i građani Bara, povodom 24. novembra Dana Opštine Bar i dana oslobođenja našeg grada od zla fašizma, upućujem vam iskrene čestitke sa željom da zajednički, snažno, nastavimo da dajemo zamah razvoju našeg grada kao mjestu građanskog i slobodnog društva, mjestu života udobnog za sve ljude. Građansko i slobodno društvo. Mjesto života udobnog za sve ljude. Kako sve to gordo zvuči", saopštio je predsjednik barskog odbora Građanskog pokreta URA Darko Pekić.

"To su riječi našeg predsjednika Opštine, gospodina Raičevića, upućene svima nama, građanima Bara, povodom dana oslobođenja od fašizma. Međutim, par mjeseci kasnije vidimo da zlo fašizma još diše, a da aveti prošlosti i dalje lutaju našim gradom. 'Mi bi trebali prvi da poletimo u Ulcinj da ubijemo prvo onoga kretena koji je potpisao ovaj dokument'. Govornik aludira na potpisivanje memoranduma o saradnji, a 'kreten', tako maštovito prikazan u govoru, predstavlja ulcinjskog nepomenika kojeg naši puritanci treba pod hitno da spale na lomači... jer je potpisao memorandum o saradnji. Pitam se da li taj 'zamah' pominjan u čestitki za Dan opštine zaista znači ono što smo svi podrazumijevali? Ako ne znači zašto aplauz Predsjedniče? Da li je to podstrek svakom sljedećem govorniku da bude još glasniji? Ili možda znak da je vrijeme da se krene u akciju i pređe sa riječi na dijela? Bar je najbolji primjer kulture suživota i tolerancije. Predsjedniče, Barani to neće dozvoliti, a Vaš aplauz će ostati upamćen. I da zaključim posljednjim dijelom čestitke našeg Predsjednika: 'Oslonjeni na slavnu prošlost, čvrsto utemeljeni u sadašnjosti, zagledani smo u budućnost, prosperitet i napredak našeg grada Bara'", zaključio je Pekić.

Bonus video: