Andrijevica sve bliža prinudnoj upravi

Zakazana sjednica Skupštine, ali je na dnevnom redu samo budžet

14718 pregleda 16 komentar(a)
Propalo sedam pokušaja za njegovu smjenu: Ćulafić, Foto: SNP
Propalo sedam pokušaja za njegovu smjenu: Ćulafić, Foto: SNP

Sjednica Skupština opštine Andrijevica zakazana je za 28. mart, ali na njenom dnevnom redu nije inicijativa o smjeni predsjednika te opštine, zbog čega joj prijeti uvođenje prinudne uprave.

Vlada je ove sedmice, na predlog Ministarstva javne uprave (MJU), usvojila odluke o upozorenju SO Šavnik, Budva i Andrijevica zbog krize lokalne vlasti u tim opštinama. Ako te opštine u roku od deset dana ne ispune zakonom predviđene obaveze, Vlada će formirati odbor povjerilaca i privremeno preuzeti upravljanje tim lokalnim upravama.

Skupština opštine Andrijevica je upozorena da mora da donese strateški plan razvoja opštine i odluke o predlozima za razrješenje predsjednika Opštine Željka Ćulafića (SNP) i predsjednika Skupštine opštine Mladena Đukića (Demokrate).

Prema informacijama TV Vijesti, jedina tačka dnevnog reda sjednice koja je zakazana za 28. mart, koja je zasada poznata, jeste predlog budžeta, pošto je ta lokalna samouprava od početka godine na privremenom finansiranju.

Iz DPS-a kažu da neće podržati budžet, osim ako neko od njihovih odbornika izdvoji mišljenje što “do sada nije bila praksa”.

“Vidjećemo na partijskim organima da li uopše da prisustvujemo toj sjednici, s obzirom na to da se vlast oglušila na naše inicijative”, rekao je za “Vijesti” Dejan Ivanović iz DPS-a.

Odbornički klub DPS-a je u julu prošle godine inicirao smjenu predsjednika opštine, ali je od tada propalo sedam pokušaja za smjenu Ćulafića, jer su građani prekidali zasjedanja, a isto se desilo i prilikom pet pokušaja izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Skupštine.

Bonus video: