Bojović: Odgovornost za odluke podnosim isključivo građanima, a uvijek koordiniram sa Predsjedništvom DNP

Bojović rekao da tri dana traje groteska vezano za njegovo glasanje na POSP-u koja je nastavak politike licemjerstva

7934 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Već tri dana u političko medijskim krugovima Demokratske partije socijalista (DPS) traje groteska u vezi mog amandmana i glasanja na POSP-u koja u svojoj namjeri i suštini nije ništa drugo bez nastavak jalove politike licemjerstva i podmetanja, rekao je poslanik i član Predsjedništva Demokratske narodne partije Vladislav Bojović.

On je istakao da za svoje političke stavove i odluke odgovornost isključivo podnosi građanima koji su ga birali i uvijek ih koordinira sa predsjednikom DNP-a i Predsjedsništvom.

"A najviše je napadaju oni koji nisu ni pročitali moj amandman i njegovo obrazloženje", rekao je.

Bojović je na zasijedanju POSP u Strazburu tražio da se izmijeni jedan od zaključaka zajedničke deklaracije u dijelu koji se odnosi na usklađivanje Crne Gore sa spoljnom politikom EU i sankcijma Rusiji, kao i da se obriše dio koji se odnosi na učešće Crne Gore u NATO misijama.

Bojović je reagovao navodeći da je pokušaj da se pojam međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta tretira na jedan način u Ukrajini, a u pojedinim državama na drugi način, krajnje licemjeran, te da predstavlja osnovni problem u geopolitičkim poremećajima kojima danas svjedočimo.

"Kod mene nikad nije postojao otpor da osudim bilo kakav agresivan vid djelovanja jedne države prema drugoj, makar to bila i Rusija, problem je što oni koji to očekuju od mene nikako da osude agresiju devetnaest članica NATO-a na SRJ ili kontinuirane agresije na zemlje Bliskog Istoka. Dvostruki aršini u tumačenju međunarodnog prava postaju korisna poštapalica za unutrašnji politički folklor lova na Putina, u kojem se dežurni besposličari ali i nadničari utrkuju po portalima ko će od njih da napiše dužu kupusinu od “analize” koje ne čitaju ni njihovi članovi porodica. Ponavljam još jednom, i ja i partija čiji sam član podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, i nadamo se skorom mirovnom sporazumu Rusije i Ukrajine", poručio je Bojović.

U DNP-u, kaže, smatraju da svi oni što podržavaju suverenitet Ukrajine, isto to urade i u slučaju drugih država, uključujući i Srbiju.

"Ako to nije isto, onda neka nam objasne u čemu je razlika, a ako je isto, onda neka primijene iste međunarodne principe i načela"..

Bojović je komentarisao i istraživanje koje pokazuje pad podrške članstvu u NATO-u.

"A što se tiče opadanja podrške NATO-u kod građana Crne Gore, sve dušebrižnike koji ovih dana lamentiraju nad ovom činjenicom, moram dodatno zabrinuti, i saopštiti im, da je prema našim istraživanjima koje radimo na mjesečnim nivou, broj građana koji su za izlazak iz NATO saveza preko 50 odsto. Zašto je to tako treba pitati bivše državne čelnike koji su kompromitovali svaku ideju koje su se dotakli, uključujući i ideju nezavisnosti", zaključio je Bojović.

Bonus video: