Mugoša: Dobijanje IBAR-a da ne bude maska za brojne anomalije

On je istakao da se konstantno forsira priča o formi, a vrlo malo o suštini EU integracionog puta Crne Gore, odnosno da se gotovo ozbiljno i argumentovano i ne diskutije o sistemskim i strukturnim reformama koje je neophodno sprovesti u brojnim oblastima

7462 pregleda 12 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević

Brojne anomalije i izazovi na društveno-političkoj sceni pokušavaju se relativizovati pričom o Izvještaju o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), kazao je potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

“Dobijanje IBAR-a je prioritet kojem treba da budemo istinski posvećeni, ali nikako argument za šminkanje realnosti, odnosno maska onih koji su odgovorni za brojne anomalije koje nas suštinski udaljavaju od porodice evropskih država”, naveo je Mugoša.

On je, kako je saopšteno iz SD-a, ukazao da se brojne anomalije i izazovi na društveno-političkoj sceni pokušavaju relativizovati pričom o IBAR-u.

“Vrijednosno posrtanje na svakom koraku, “cirkus” oko izbora vršioca dužnosti direktora Uprave policije, Skupština zaključana za kontrolne mehanizme opozicije, drastično povećanje procenta građana koji bi glasali da države izadje iz NATO saveza”, naveo je Mugoša.

On je istakao da se konstantno forsira priča o formi, a vrlo malo o suštini EU integracionog puta Crne Gore, odnosno da se gotovo ozbiljno i argumentovano i ne diskutije o sistemskim i strukturnim reformama koje je neophodno sprovesti u brojnim oblastima.

Mugoša je rekao da se mora imati jasna vizija o tome kakvu Crnu Goru u EU želimo.

"Odnosno da bi u EU trebali i morali ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim i istinitim, a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem”, zaključio je Mugoša.

Bonus video: