GI 21. maj: PES zavisan od Vučića koji se pojavljuje u liku Mandića, oslanja se na domaću moskovsku poslugu

"Niko ozbiljan, osim blaziranih američkih i briselskih činovnika, ne može misliti da stranka koja je skrpljena s koca i konopca umije da valjano upravlja državom i slijedi proevropsku politiku"

4469 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)

Građanska inicijativa (GI) 21. maj saopštila je danas da je Pokret Evropa sad (PES) na čijem se čelu nalazi predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, zavisan od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji se kako su kazali pojavljuje u liku predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

"Vladajuća većina je ilustrativan pokazatelj raskoraka između riječi i djela. Primjera radi, PES se zaklinje u evropski put, posvećenost privredi i meritokratiji, dok se istovremeno oslanja na domaću moskovsku poslugu, vodi histeričnu ekonomsku politiku i masovno zapošljava partijske uhljebe. Niko ozbiljan, osim blaziranih američkih i briselskih činovnika, ne može misliti da stranka koja je skrpljena s koca i konopca umije da valjano upravlja državom i slijedi proevropsku politiku. Spajićev PES, pored toga što je zavisan od Vučića koji se pojavljuje u liku Mandića, nema ni hrabrosti ni znanja da se suoči sa bilo kojim krupnijim problemom. Zato i ne čudi kada Spajić i njegovi bledunjavi aktivisti prećutkuju sve bedastoće 'srpskog sveta', kada infantilno afirmišu fiktivni ekonomski program ili kada se hvale štetnim propisima poput Zakona o sprječavanju pranja novca", ističe se u saopštenju.

Iz GI 21. maj su kazali da od formiranja vlade "sva politika ove stožerne stranke vlasti je šuplja i beznačajna za bilo kakav napredak".

"Jedino što PES može smatrati svojim uspjehom je to što je odstranio Milatovića koji je gori od njega i što je uspio da nasamari degutantni DPS i njegove prirepke", zaključuje se u saopštenju.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u PES-u 24. februara.

Bonus video: