Bogdanović: Vlada da omogući održavanje sjednice Skupštine opštine u Šavniku

"Još jednom ističemo da smo privrženi poštovanju zakona i da ćemo na sve načine spriječiti bezakonje i pokušaje da se na nezakonit način održe novi izbori u Šavniku. Odlučno i do kraja branićemo principe i zakonsku obavezu da se započeti izbori do kraja i završe"

3671 pregleda 8 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Demokratska partija socijalista
Bogdanović, Foto: Demokratska partija socijalista

Pozivamo Vladu Crne Gore da u skladu sa zakonom, omogući održavanje sjednice Skupštine opštine Šavnik koja je zakazana za danas a na kojoj je potrebno da se usvoje odluke kojima bi se izbjeglo uvođenje prinudne uprave, saopštio je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović.

On je kazao da su odbornici DPS-a odlučni da ispoštuju ono što su preporuke Vlade i da izbjegnu scenario u kom se uvodi prinudna uprava, međutim, kako navodi, budući da postoje najave da će se pokušati sprečavanje održavanja sjednice Skupštine, poziva Vladu i Upravu policije da pokažu ozbiljnost i omoguće poštovanje zakona i reda.

"Još jednom ističemo da smo privrženi poštovanju zakona i da ćemo na sve načine spriječiti bezakonje i pokušaje da se na nezakonit način održe novi izbori u Šavniku. Odlučno i do kraja branićemo principe i zakonsku obavezu da se započeti izbori do kraja i završe", piše u saopštenju.

"Finalno, ukoliko bude potrebno, upozoravamo Vladu da ćemo biti prinuđeni da sami sprovedemo ono što je nadležnost Vlade i drugih organa za sprovođenje zakona", zaključuje se.

Bonus video: