Živković: Pristalice ZBCG onemogućavaju opštinu Šavnik da riješi probleme na koje se žalila Vlada

On je pozvao nadležne institucije da reaguju u ovom slučaju, a Mandića da, kao lidera ZBCG pozove pristalice te koalicije da “ne krše zakon”

13266 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Živković, Foto: Printscreen YouTube
Živković, Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je na današnjoj sjednici Skupštine da pristalice koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) namjeravaju da spriječe održavanje sjednice Skupštine opštine (SO) Šavnik.

“U saznanju smo da su pristalice Vašeg političkog subjekta namjerile da spriječe održavanje sjednice Skupštine opštine (SO) Šavnik koja je sazvana kako bi se otklonile sve dileme ili nedostaci koje je Vlada uputila prema tri opštine – Šavniku, Budvi i Andrijevici”, kazao je Živković obraćajući se predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću i dodao da su, prema njegovom saznanju, pristalice ZBCG upale u salu da bi sproveli svoju namjeru.

Živković je pozvao nadležne institucije da reaguju u ovom slučaju, a Mandića da, kao lidera ZBCG pozove pristalice te koalicije da “ne krše zakon”.

“Ukoliko to ne uradite, a ne bude nikakve reakcije institucija, nemojte sumnjati da ćemo mi riješiti tu situaciju”, rekao je Živković.

Mandić je, odgovarajući predsjedniku DPS-a, pozvao “sve građane da poštuju zakon, a ne samo njihove pristalice”.

“Ne bih volio da iko uzima pravdu u svoje ruke, jer će i ti koji to budu radili odgovarati pred zakonom. Praksa svake demokratske države je da postoje institucije koje se bave sa onim situacijama u kojima se krši zakon”, ocijenio je šef parlamenta.

Mandić je dodao da ovog problema ne bi bilo, da nije došlo do upisivanja ljudi iz drugih opština u birački spisak Šavnika.

“U jednom stanu od 40 kvadrata imali smo upisanih 17 ljudi”, istakao je on.

Živković je, reagujući na Mandićeve navode, kazao da je lokalna samouprava u toj opštini obavijestila Upravu policije (UP) da će doći do ovog scenarija, a da UP nije reagovala.

“Pristalice Vašeg političkog subjekta su nasilno upale u SO Šavnik po istom principu kako su upali u SO Andrijevica, a policija i tužilaštvo nisu reagovali, uprkos upozorenju”, rekao je predsjednik DPS-a.

Komentarišući prepisivanje birača iz drugih opština, Živković je napomenuo da njegova partija u tom trenutku nije bila na vlasti, a da je za birački spisak nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

“Neophodno je sprovesti izbore na još dva biračka mjesta prema važećem izbornom zakonodavstvu”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, pristalice vladajuće većine onemogućavaju opštinu da ispravi ono na šta ih je Vlada upozorila.

Mandić je dodao da se “jedino dijalogom može riješiti ovaj problem”.

Bonus video: