Dizdarević: Važnije od industrijskih emisija kako ćemo politizovati i instrumentalizovati Upravu policije

On je dodao da je bivši direktor UP Zoran Brđanin jednom smijenjen nezakonito, a da će "sud vjerovatno pokazati i drugi put"

4785 pregleda 1 komentar(a)
Dizdarević na današnjoj sjednici Skupštine, Foto: Printscreen/Youtube
Dizdarević na današnjoj sjednici Skupštine, Foto: Printscreen/Youtube

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Abaz Dizdarević istakao je na današnjoj sjednici Skupštine, govoreći na temu dnevnog reda koja se tiče Zakona o ograničenju industrijskih emisija, da je važnije od toga "kako ćemo politizovati i instrumentalizovati Upravu policije (UP), kako ćemo uzeti monopol nad sistemom bezbjednosti, kako skrenuti pažnju sa enormnog zaduženja".

Poslanik Pokreta Evropa Sad (PES) Miodrag Laković je, odgovarajući Dizdareviću, podsjetio da su, od tri direktora Uprave policije (UP) od 2005. do 2012. godine, dva osumnjičena za kriminalne radnje.

"Takođe ću posjetiti da smo 2012. godine imali direktora UP koji je bio visoki rukovodilac DPS", istakao je Laković i podsjetio da je 2012. godine u medijima pisano da "Crna Gora dvije godine nema zakonski izabranog direktora policije iako to mjesto pokriva Božidar Vuksanović".

Kako je dodao, tu odluku je dva puta obarao Ustavni sud.

Laković je, takođe, istakao da u DPS-u "komenatrišu šta je neko rekao na Vladi i šta je rečeno u medijima" jer im "smeta posvećenost PES-a vladavini prava".

Dizdarević je, replicirajući Lakoviću, kazao da "nije siguran koliko se bave vladavinom prava, s obzirom da je utvrđeno da je Spajić imao dvojno državljanstvo, a govorio da nema".

On je dodao da je bivši direktor UP Zoran Brđanin jednom smijenjen nezakonito, a da će "sud vjerovatno pokazati i drugi put".

Eraković:

Poslanik DPS-a Jevto Eraković osvrnuo se na situaciju bezbjednosnom sektoru.

"Građani su svjedočili situaciji sa sjednice Vlade, a biće interesantno i na sjednici Odbora za bezbijednost gdje će se čuti šta je prethodilo tome", kazao je Eraković i dodao da "prvi saradnik tvrdi da je premijer počinio krivično djelo i da će podignuti tužbu protiv njega.

On je upitao da li "i jedan građanin Crne Gore nakon situacije u kojoj četiri kandidata za mjesto direktora UP nisu prošla poligraf i nakon situacije u Šavniku i Andrijevici ima povjerenja u crnogorske institucije" i dodao da je na djelu "tendenciozna i neznavena" politika.

Mandić je odgovorio da se "institucije grade" i da to mroaju raditi zajedno.

Bonus video: