Pavićević: Bečićev stav nije u skladu sa načelima demokratije

Kako je navela potpredsjednica Socijalističke narodne partije, ta stranka će, kada budu raspisani predsjednički izbori, saopstiti jasno svoj stav
55 pregleda 7 komentar(a)
Danijela Pavićević, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Danijela Pavićević, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Ažurirano: 04.08.2017. 11:58h

Stav lidera Demokrata, Alekse Bečića, da kandidata za presjedničke izbore mogu ponuditi samo oni koji pobjeđuju nije u skladu sa načelima demokratije, i u suprotnosti je sa Ustavom Crne Gore, saopštila je potpredsjednica Socijalističke narodne partije (SNP), Danijela Pavićević.

Bečić je u intervjuu za "Vijesti" kazao da opozicionog kandidata za predsjednika mogu predložiti samo oni koji do sada nijesu izgubili na izborima, i da prije odluke treba provjeriti rejting kandidata.

„Takav stav je u suprotnosti sa Poveljom Ujedinjenih nacija i sa Ustavom Crne Gore, koji svakom građaninu garantuje da može da bira i da bude biran, bez obzira na to da li je pobjednik ili je poraženi“, kazala je Pavićević agenciji Mina.

Kako je navela, SNP će, kada budu raspisani predsjednički izbori, saopstiti jasno svoj stav.

„Naš stav jasno će definisati naš cilj da se dese promjene u Crnoj Gori i da imamo prvog demokratskog, na slobodnim izborima izabranog predsjednika Crnoj Gori nakon 21. maja 2006. godine“, poručila je Pavićević.

Bonus video: