Kalkavan: Bošnjačko vijeće je važna institucija koja se bavi pitanjima od značaja za bošnjački narod u Crnoj Gori

Zajednički je konstatovano da su Bošnjaci u Crnoj Gori, kao i njihovi brojni sunarodnici u Turskoj, snažan most povezivanja u svim sferama društva

4019 pregleda 3 komentar(a)
Mustafić (lijevo) i Kalkavan, Foto: Bošnjačko vijeće
Mustafić (lijevo) i Kalkavan, Foto: Bošnjačko vijeće

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan posjetio je Bošnjačko vijeće i ukazao da je u pitanju veoma važna institucija koja se bavi pitanjima od značaja za bošnjački narod u Crnoj Gori.

Kalkavan je razgovarao sa predsjednikom Bošnjačkog vijeća Suljom Mustafićem i njegovim saradnicima, analizirana je društvena situacija i posebno položaj bošnjačkog i drugih manjinskih naroda u Crnoj Gori i konstatovano da je veoma važno snaženje demokratskih i integrativnih procesa, saopšteno je iz Bošnjačkog vijeća .

Ambasador Republike Turske je izrazio podršku radu Vijeća na pitanjima očuvanja identiteta, kulture, tradicije i unaprijeđenja demokratskih procesa i društvenog položaja bošnjačkog naroda.

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić je zahvalio na podršci Bošnjačkom vijeću i njegovim aktivnostima, u proteklom periodu, kao i na ukupnoj podršci koju, kroz različite projekte, realizuju turske institucije i privrednici u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Zajednički je konstatovano da su Bošnjaci u Crnoj Gori, kao i njihovi brojni sunarodnici u Turskoj, snažan most povezivanja u svim sferama društva. Sastanku su prisustovali predsjednik Izvršnog odbora Mirsad Rastoder, kao i potpredsjednik Bejto Šahmanović.

Bonus video: