DF: Bečić od Pajovića preuzeo kravatu i obojio je tamno narandžastom

Iz Demokratskog fronta su kazali da Bečića automatski diskvalifikuje stav da predsjedničkog kandidata treba da predlože opozicione strukture koje nisu gubile na izborima.
30 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 04.08.2017. 11:40h

Demokratski front saopštio je da Demokrate i njihovog lidera Aleksu Bečića "boli javno saopštena isitina mu je sastanak sa potpredsjednikom SAD – a organizovao Duško Marković, strpavši ga na zadnje sjedište policijskog auta, gdje je sjedio u krilu Ranku Krivokapiću, i čekao signal agenata da može izaći iz auta"

Oni su reagovali na saopštenje u kojem Demokrate navode da između lidera DPS-a Mila Đukanovića i Demokratskog fronta nema puno razlike.

"Da se kojim slučajem Demokrate nisu potpisale ispod saopštenja u kojem stavljaju znak jednakosti izmedju DF – a i DPS – a crnogorska javnost bi pomislila da se politički povampirio Darko Pajović iako je od njegove stranke ostala samo kravata koju je Aleksa Bečić preuzeo poput štafete i samo je malo obojio tamno narandžastom. Tako je poput lidera Demokrata i Darko Pajović nekad napadao DF promovišući ideju trećeg puta, ali ga je taj put direktno odveo u Đukanovićev politički harem gdje mu se gubi svaki trag. Demokrate i Aleksu Bečića boli javno saopštena istina da mu je sastanak sa potpredsjednikom SAD – a organizovao Duško Marković, strpavši ga na zadnje sjedište policijskog auta, gdje je sjedio u krilu Ranku Krivokapiću, i čekao signal agenata da može izaći iz auta. Iako je lider Demokrata govorio čitavih trideset jednu sekundu, sigurno nije stigao da saopšti potpredsjedniku Pensu dio iz svoje političke biografije koje se sad stidi, a redovno se njome hvalio kad su bila tajna glasanja za člana MO SNP – a Zabjelo. Tad je s ponosom govorio kako je zajedno sa Momirom Bulatovićem noseći sliku Slobodana Miloševića branio beogradske mostove od NATO zločinaca. A sad je bez ikakvih problema spreman da ukoliko dobije naređenje od NATO – a ispod istih tih mostova postavi lokatore kao što je to 1999. godine radio Milo Đukanović odajući državne tajne agresoru", saopšteno je iz DF-a.

Iz Demokratskog fronta su kazali da "porediti DF sa DPS-om može samo neko kome je Duško Marković svezao Milovu kravatu držeći ga u fioci pod šifrom „Iznogud.“

"Uporediti DF sa DPS –om, i to u trenutku kad je gotovo polovini poslanika našeg saveza ukinut imunitet da bi se nastavio naš politički progon, kad se četvorica naših funkcionera i članova nalaze u zatvoru, kad nam je blokiran račun, kad nam se prijeti novim sudskim procesima, može samo neko kome je Duško Marković svezao Milovu kravatu držeći ga u fioci pod šifrom „Iznogud“. Iako je lider Demokrata sam sebe uporedio sa epidemijom kojoj nema lijeka, mi smo spremni da s jednom prijateljskom opozicionom vakcinom pokušamo stabilizovati njegov opozicioni puls kako bi se iz stanja opasnog delirijuma vratio u političku realnost", navodi se u saopštenju DF-a.

Iz Demokratskog fronta su kazali da Bečića automatski diskvalifikuje stav da predsjedničkog kandidata treba da predlože opozicione strukture koje nisu gubile na izborima.

"Njegov stav da predsjedničkog kandidata treba da predlože opozicione strukture koje nisu gubile na izborima automatski diskvalifikuje lidera Demokrata. Upravo je Aleksa Bečić izgubio u izbornoj trci za gradonačelnika Podgorice od Miga Stijepovića koji u DPS – u predstavlja jednog od nižerangiranih funkcionera, ali izgleda sasvim dovoljno jakog da pobijedi lidera Demokrata. A na prošlim parlamentarnimm izborima Aleksa Bečić je predvodio listu koja je osvojila oko 9 % glasova podrške ili isti broj mandata kao nekad Darko Pajović, a duplo manje od liste DF – a. Treba li uopšte podsjećati da je Aleksu Bečića pobijedio čak i Srđan Milić koji je od svakog drugog izgubio, ali je eto lidera Demokrata pobijedio u prvom krugu. Ovaj poraz je i bio razlog da Bečić napusti SNP i krene putem “ pobjeda” koji je popločan porazom nanesenim od strane Srđana Milića. Zato je prije svog samokandidovanja Aleksa Bečić trebalo da sačeka predlog DF – a kao ubjedljivo najjače opozicione strukture, a ne da nas juče bezočno napadne, kako bi pripremio teren za današnji intervju u kojem predlaže sam sebe, pošto izgleda niko drugi iz opozicije neće da ga predloži. Zbog toga javno pozivamo gospodu Krapovića, Jokića i Katića da saopšte da li podržavaju stavove svog lidera da između DF – a i DPS-a nema razlike, i ako podržavaju, da odmah raskinu koaliciju s nama u Budvi, Kotoru i Herceg Novom. Vjerujemo da njihov dokazani opozicioni DNK – a ne bi podnio da bude u blizini nekog ko je isti kao DPS, a kamoli da sa takvim ljudima vrši vlast. A koga od DPS–a samo korak dijeli najbolje govori fotografija koju prilažemo uz ovo saopštenje. Pozivamo građane da pogode da li je na ovoj fotografiji ( drugi s lijeva) Aleksa Bečić ili njegov potpredsjednik Dženan Kolić u društvu sa Mirašem Dedeićem, poslanikom DPS – a Halilom Dukovićem i Biksom Alijuom, glavnim čovjekom u američkoj ambasadi, koji je i organizovao ovaj sjednik prije neko veče. Što je radio Bečić – Kolić u društvu agenta CIA – e, poslanika DPS – i raspopa Dedeića vjerovatno ćemo saznati u nekoj novoj brošuri o njihovim dometima koju će dijeliti uz kutiju eksera i karanfil", kazali su iz DF-a.

Iz DF-a su kazali "ako lider Demokrata misli da se sve ovo može sakriti tako što će dan nakon večere sa raspopom Mirašem poslati nekog brkajliju iz opštinskog odbora da sa crvenom kravatom prisustvuje liturgiji u nekoj od srpkih pravoslavnih crkava i sa dva očenaša spere CIA – u i DPS grdno se prevario."

"Zato ih pozivamo da mnogo ne barjače sa navodnim talasom podrške, jer da su njihovi glasači znali samo za dio ovih „demokratskih“ pikanterija nikad ih ne bi glasali. A što se tiče uzimanja mjere, i tu bi Demokrate trebalo da budu obazrivije, i da nam ne prijete, jer je dosad jedino mjera uzeta Aleksi Bečiću, koga su američki agenti dva sata temeljno pretresali ispred hotela „Klinton“, ali sigurno ne zbog toga da bi mu sašili odijelo", zaključili su iz Demokratskog fronta

Bonus video: