Crna Gora pozitivan primjer u procesu integracije u Evropsku uniju

Ivanović je kazao da je podrška SE u implementaciji standarda i reformama u oblasti vladavine prava veoma važna, kao i da saradnja na planu afirmacije poštovanja i zaštite ljudskih prava istovremeno doprinosi i napretku Crne Gore na evropskom putu

2598 pregleda 0 komentar(a)
Podrška Savjeta Evrope veoma važna: Ivanović (desno) na sastanku sa Mijatović, Foto: Saša Matić
Podrška Savjeta Evrope veoma važna: Ivanović (desno) na sastanku sa Mijatović, Foto: Saša Matić

Podrška Savjeta Evrope u implementaciji standarda i reformama u oblasti vladavine prava veoma je važna za Crnu Goru, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na sastanku sa komesarkom za ljudska prava SE Dunjom Mijatović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora predstavlja pozitivan primjer u procesu integracije u Evropsku uniju i da je prepoznata kao građanska država koja baštini vrijednosti multietničkog i multikulturalnog sklada.

Navodi se da je na sastanku ukazano na značaj aktivnosti Mijatović na planu zaštite i unaprjeđenja ljudskih prava najranjivijih grupa, te podršku aktivnostima u oblastima slobode medija, zaštite životne sredine i rodne ravnopravnosti.

“Ivanović je kazao da je podrška SE u implementaciji standarda i reformama u oblasti vladavine prava veoma važna, kao i da saradnja na planu afirmacije poštovanja i zaštite ljudskih prava istovremeno doprinosi i napretku Crne Gore na evropskom putu”, dodaje se u saopštenju.

Ivanović se danas sreo i sa direktorom Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) Konstantinom Mihailom Grigorijem.

Filip Ivanović sa Konstantinom-Mihailom Grigoriem
foto: Bojana Ćupić

Ivanović je istakao da će Crna Gora, kao kredibilna članica NATO-a i zemlja koja je snažno posvećena unaprjeđenju saradnje i očuvanju stabilnosti regiona, nastaviti da radi zajedno sa RACVIAC-om na podsticanju dijaloga i jačanju sigurnosti na regionalnom i globalnom nivou.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, osvrnuli i na izmijenjene geopolitičke prilike i napore RACVIAC-a da doprinese izgradnji povjerenja i jačanju partnerstava, kao preduslova za prevazilaženje rastućih kriza i realizaciju strateških ciljeva ove organizacije.

Bonus video: