Milatović primio ambasadore Kvinte pri OEBS-u: Dobijanje IBAR-a bilo bi dodatan impuls ubrzanju našeg evropskog puta

Predsjednik Crne Gore podsjetio na rezultate na polju vladavine prava i nezavisnosti institucija, ukazao i na važnost jačanje slobode medija

4998 pregleda 0 komentar(a)
Milatović s ambasadorima, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Milatović s ambasadorima, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Crna Gora kao dugogodišnji lider u EU integracijama želi da okonča proces i postane punopravna članica Evropske unije do 2028. godine, poručio je predsjednik države Jakov Milatović tokom sastanka sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u.

Milatović je ambasadore upoznao sa spoljnopolitičkim prioritetima koji se zasnivaju na stremljenjima da Crna Gora postane prva naredna članica EU, da kao članica NATO-a jača svoj kredibilitet, da dodatno unaprijedi dobrosusjedsku saradnju, kao i svoju poziciju u multilateralnim okvirima, saopštio je kabinet predsjednika.

Podsjetio je na rezultate koje je naša država postigla na polju vladavine prava i nezavisnosti institucija, dodajući da bi dobijanje IBAR-a bio dodatan impuls ubrzanju našeg evropskog puta.

"Tokom sastanka, istaknut je značaj podrške OEBS-a na putu demokratskog sazrijevanja posebno kada je u pitanju izborna reforma i unaprjeđenje izbornog procesa u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

milatović ambasadori
foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Milatović je ukazao i na važnost jačanja slobode medija, kao jednog od temelja svakog demokratskog društva.

"Ambasadori OEBS-a su pozdravili demokratski i institucionalni napredak Crne Gore, te naveli da će nastaviti da pružaju snažnu podršku reformskim procesima u našoj zemlji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: