Odbor za izbornu reformu: Macanović, Nenezić, Vujović, Đukanović i Koprivica novi članovi

Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu danas je raspravljao o izboru pridruženih članova iz nevladinog sektora i akademske zajednice.

9117 pregleda 7 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube
Sa sjednice, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube

Glasovima većine poslanika za pridružene članove Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu iz NVO sektora odabrani su Goran Macanović iz Saveza slijepih Crne Gore, Dragan Koprivica iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT) i Ana Nenezić iz Instituta Politiko, a iz akademske zajednice Zlatko Vujović i Nikoleta Đukanović.

Na dnevnom redu današnje sjednice Odbora bile su četiri tačke: Izbor tri pridružena člana iz nevladinog sektora; Izbor dva pridružena člana iz akademske zajednice; Pravilnik o radu Odbora i Tekuća pitanja.

Glasovima većine, prve dvije tačke spojene su u jednu.

Kopredsjednik odbora Nikola Rakočević (DPS) kazao je da su kandidati iz redova NVO: Maja Raičević iz Centra za ženska prava, Goran Macanović iz Saveza slijepih, Zlatko Vujović iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), Dragan Koprivica iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT), Ana Nenezić iz iz Instituta za društveno-politička istraživanja Analitiko i Božidar Vujičić iz Građanske akcije.

Kada je riječ o kandidatima iz akademske zajednice, kandidati su: Zlatko Vujović, Nikoleta Đukanović i Danilo Kalezić. O kandidatima se odlučivalo glasačkim listićima.

Formirana je komisija koja je brojala glasove, u sastavu: Vasilije Čarapić (PES) kao kopredsjednik odbora, Admir Adrović (BS) iz redova opozicije. Treći član je Miloš Krstović (PES) kao sekretar odbora.

O druge dvije tačke raspravljaće se naknadno.

Bonus video: