Sekretar Vatikana Pol Ričard Galager u posjeti Crnoj Gori

Nadbiskup Galager sastaće se sa državnim zvaničnicima i lokalnom katoličkom zajednicom

14601 pregleda 64 reakcija 22 komentar(a)
Pol Ričard Galager, Foto: Reuters
Pol Ričard Galager, Foto: Reuters

Nadbiskup Pol Ričard Galager, sekretar Vatikana za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama, doputovaće sjutra u Crnu Goru, gdje će se sastati sa državnim zvaničnicima i lokalnom katoličkom zajednicom.

Na zvaničnom sajtu Svete stolice Vaticannews.va objavljeno je da će Galager u Crnoj Gori boraviti do nedjelje.

“Tokom svog boravka u ovoj balkanskoj zemlji, sastaće se sa predsjednikom, premijerom i ministrom spoljnih poslova”, najavljeno je.

Nadbiskup u posjetu Crnoj Gori dolazi na poziv ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, koji će se sa Galagerom sastati sjutra.

Susreti sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem, predsjednikom parlamenta Andrijom Mandićem i premijerom Milojkom Spajićem zakazani su za petak.

“Istog dana, nadbiskup Galager prisustvovaće otvaranju sjednice Mješovite komisije za sprovođenje Temeljnog sporazuma između Svete Stolice i Crne Gore. Najvažniji dio njegove posjete biće susret sa katoličkom zajednicom Kotorske biskupije u subotu, 23. marta, kada će održati misu u Katedrali sv. Tripuna”, saopšteno je iz Vatikana.

U nedjelju će se Galager sastati se sa katoličkom zajednicom Barske nadbiskupije i održaće euharistiju u ko-katedrali sv. Petra.

Bonus video: