Demokrate: Potvrđeno da je Krstović nezakonito smijenjen, odbranićemo i slučaj nezakonitog izbora Radovića

"Današnje poništenje Odluke o smjeni Krstovića, donijeto od strane onog pred kim Demokrate jedino traže pravdu, a to su nadležne sudske instance, potvrda je beskompromisne borbe Demokrata za poštovanje pravnog sistema države i svakog zakona"

8835 pregleda 23 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da Upravni sud potvrdio ono štzo su i sami tvrdili da je predsjednik Skupštine opštine Zeta i funkcioner Demokrata Luka Krstović nezakonito smijenjen sa mjesta predsjednika lokalnog parlamenta Zete.

Poručili su da će načelo zakonitosti "odbraniti i u slučaju nezakonitog izbora Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije".

"Današnje poništenje Odluke o smjeni Krstovića, donijeto od strane onog pred kim Demokrate jedino traže pravdu, a to su nadležne sudske instance, potvrda je beskompromisne borbe Demokrata za poštovanje pravnog sistema države i svakog zakona, bez obzira da li se on nekom političkom subjektu na lokalnom ili državnom nivou dopada ili ne", piše u saopštenju Demokrata.

Dodaju da poštovanje zakona i propisanih procedura ne poznaje i ne smije poznavati nečije ukuse i političke ciljeve.

"Nakon poništenja odluke o nezakonitom izboru Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice od strane Upravnog suda, a po tužbi Demokrata, zatim nakon današnjeg poništenja Odluke o smjeni Krstovića, jasno je zaključiti da će Demokrate načelo zakonitosti odbraniti i u slučaju nezakonitog izbora Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije", piše u saopštenju.

Demokrate poručuju da njihov primjer trebaju da slijede i svi ostali konstituenti vlasti na državnom i lokalnom nivou, "kako ceh ovakvih nezakonitih odluka ne bi plaćali građani Crne Gore".

Bonus video: