Pravni tim IO Demosa: Lekić privatizovao stranku i krši sve zakone partije

Kako dodaju, Lekić se "potpuno neodgovorno i bahato kršeći Statut i zakone," ponaša "onako kako ne bi smio i mogao ni jedan opozicionar - niko ko se i jedan dan borio za pravo i pravdu"
88 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 04.08.2017. 09:49h

Privatizacija stranačkih organa i njihovih nadležnosti postala je u samo trideset dana drugo ime za predsjednika Demosa, Miodraga Lekića, kazali su članovi pravnog tima Izvršnog odbora te stranke, Savo Šofranac, Bešović Branka, Željko Furtula i Maja Milošević.

Kako navode, "hajdučija, nezakonito i nestatutarno ponašanje predsjednika Demosa ulazi u završnu fazu."

"Nakon što je, navodno, na sjednici Predsjedništva raspustio Izvršni odbor i "smijenio Predsjednika" kojega je izabrala Skupština Demosa i koja ga jedino može razriješiti, Miodrag Lekić je krenuo i u brutalno kršenje zakonskih propisa i to ne skrivajući biće krivičnih djela," navode oni.

Gotovo nevjerovatno je, smatraju, da se Lekić odlučio da sam preuzme nadležnosti organa partije.

"Gotovo nevjerovatno je, ali nažalost i istinito da je sam, a ne organ koji je za to isključivo nadležan, raspisao konkurs za popunu radnih mjesta, od kojih neka nijesu upraznjenja, pošto je prethodno nagovorio dio onih koji su bili angažovani ugovorom o radu na rok od šest mjeseci, da ne prihvate čak ni godišnji odmor. Gubeći poziciju u Demosu, gospodin Lekić hoće da mu ostavi u nasljeđe nezakonitosti koje će nas koštati na sudu. Čak je mimo ovlašćenja raspisao oglas i za popunjena radna mjesta, kao i za nepostojeća radna mjesta, što apsurd i objavljeni konkurs/oglas čini ništavnim u postupku pred sudom," kazali su iz pravnog tima IO Demosa.

Kako dodaju, Lekić se "potpuno neodgovorno i bahato kršeći Statut i zakone," ponaša "onako kako ne bi smio i mogao ni jedan opozicionar - niko ko se i jedan dan borio za pravo i pravdu."

"Jedno ipak mora znati: neće odgovarati samo Demos kao politički subjekat za ove smišljene kriviče radnje nego i on lično kao ovlašćeno lice, bez obzira što nakon 27-og avgusta neće više biti Predsjednik," zaključili su u saopštenju.

Bonus video: