Za budućnost Zete: Pravosuđe dotaklo dno i još uvijek se ne zaustavlja u propadanju

"Ovom prilikom vajber grupu 'Udruženje sudija' pitamo javno da li je sudija Veljko Vujović sin bivšeg finansijskog direktora Demokratske Crne Gore i aktuelnog predsjednika UO Putevi Vlada Vujovića? Da li je isti sudija Vujović bio kadar Demokrata za različite funkcije u Kotoru, i da li je to bio dovoljan razlog da se sam izuzme"

4025 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koalicija "Za budućnost Zete" ocijenila je da su "sudije oblikovane po profilu Vesne Medenice" glavni razlog zašto je pravosuđe "dotaklo dno i još uvijek se ne zaustavlja u propadanju".

Iz te koalcije su odgovorili Udruženju sudija Crne Gore koje je saopštilo da je sve češća pojava da se na medijskoj sceni presude, od stranaka koje izgube spor koji se vodi pred sudom, komentarišu na uvredljiv način.

Koalicija "Za budućnost Zete" je optužila sudiju Upravnog suda Veljka Vujovića da je zbog njegove "bliskosti" sa Demokratskom Crnom Gorom pisao presudu kojom je poništena odluka o razrješnju predsjednika Skupštine opštine Zeta Luke Krstovića.

Iste optužbe, zbog kojije je reagovalo Udruženje sudija Crne Gore, "Za budućnos Zete" je iznijelo i u ovom saopštenju.

"Udruženje sudija, čast izuzecima, izašlo ispod toge Vesne Medenice uz punu kontrolu Zorana Pažina posljednja je organizacija u Crnoj Gori koja bi trebalo da napiše i jedno slovo o bilo čemu. Upravo su sudije oblikovane po profilu Vesne Medenice glavni razlog zasto nam je pravosudje dotaklo dno i jos uvijek se ne zaustavlja u propadanju. Zato ovom prilikom vajber grupu 'Udruženje sudija' pitamo javno da li je sudija Veljko Vujović sin bivšeg finansijskog direktora Demokratske Crne Gore i aktuelnog predsjednika UO Putevi Vlada Vujovića? Da li je isti sudija Vujović bio kadar Demokrata za različite funkcije u Kotoru, i da li je to bio dovoljan razlog da se sam izuzme", navodi se u reagovanju koalicija "Za budućnost Zete".

Oni su pozvali Udruženje sudija da objavi kopiju dostavnice Upravnom sudu kojom je dostavljen audio zapis sa sjednice.

"A pošto nam je jasno da to neće uciniti, dostavljamo je na uvid čitavoj javnosti ali i Sudskom savjetu. Na kraju pozivamo zabrinuto 'udruženje sudija' da nam objasni kako da sprovedemo ovu odluku, koja je pravno neodrživa, neživotna i neobavezujuća? Neka se makar jedan od sudija iz ovog 'udruženja' javno identifikuje i pokaže nam kako se to radi. Naravno, uvijek je bolje iz anonimnosti pričati o nezavisnosti dok se poruke Vesne Medenice kakve smo sve 'poštene' sudije imale čitaju u nastavcima kao turske serije", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: