Predsjednica Slovenije dolazi u Crnu Goru krajem aprila

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, u okviru posjete Milatović i Pirc Musar učestvovaće na ESG Adria samitu u Tivtu

1244 pregleda 1 komentar(a)
Dolazi na poziv Jakova Milatovića: Nataša Pirc Musar, Foto: Reuters
Dolazi na poziv Jakova Milatovića: Nataša Pirc Musar, Foto: Reuters

Predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar boraviće krajem aprila u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv crnogorskog kolege Jakova Milatovića.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, u okviru posjete Milatović i Pirc Musar učestvovaće na ESG Adria samitu u Tivtu, regionalnom događaju posvećenom temama zelene tranzicije, održivog razvoja i odgovornog korporativnog upravljanja.

"Učešće predsjednice Slovenije ima poseban značaj jer je ova zemlja unutar balkanskog konteksta postigla najveći napredak u održivom razvoju, zbog čega je prepoznata kao regionalni lider u ovoj oblasti”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će Milatović ove godine biti pokrovitelj Samita, a jedan od organizatora je Sustineri Partners.

U saopštenju se navodi da je izvršna direktorica Sustineri Partners Biljana Brajtvajt zahvalila Milatoviću i njegovom timu na podršci tokom realizacije ovogodišnjeg događaja.

Samit će, kako se dodaje, okupiti predstavnike vladinih institucija, poslovne lidere iz regiona i globalne stručnjake iz oblasti održivog razvoja.

Bonus video: