Huter: Vranešu mandat protiče u primitivnom političkom djelovanju

Vraneš je odbio učešće na Međunarodnom turističkom sajmu u Prištini, koji se uz podršku Vlade Kosova, održava od 16. do 17. aprila, jer kako je rekao ne priznaje Kosovo kao državu

7773 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter rekao je da se predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš ponaša kao da taj grad nije u Crnoj Gori i da mu državna vlast daje prećutnu saglasnost.

"Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, čiji mandat protiče u šovinističkom i primitivnom političkom djelovanju, nastavlja da se ponaša suprotno od onog što predstavlja zvaničnu državnu politiku naše države, a koju navodno slijedi aktuelna državna vlast. Naime, kao okoreli sljedbenik velikosrpskih nacionalnih interesa, on je odbio učešće na Međunarodnom turističkom sajmu koji se održava u Prištini, uz obrazloženje da ne priznaje Kosovo kao državu. Podsjećamo da je Vraneš prije nešto više od mjesec dana organizovao Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije, čime je jasno negirao crnogorsku nezavisnost. Kad uzmemo u obzir sve navedeno, jasno je da Dario Vraneš sebe doživljava kao predsjednika neke opštine koja se nalazi u sastavu nama susjedne Srbije, a ne grada na sjeveru Crne Gore", rekao je Huter.

Vraneš je odbio učešće na Međunarodnom turističkom sajmu u Prištini, koji se uz podršku Vlade Kosova, održava od 16. do 17. aprila, jer kako je rekao ne priznaje Kosovo kao državu.

"Takozvana država Kosovo ne postoji, već je srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Dogodine u Prizrenu", odgovorio je Vraneš mejlom koji je uz pozivno pismo objavljeno na mrežama.

Huter je rekao da se ovakvo sprovođenje "opasne agende separacije Pljevalja od crnogorske državne matice podstrekuje iz njegove matične partije NSD i od strane Andrije Mandića".

"Ali vjetar u leđa Vranešu daje i prećutna saglasnost premijera Milojka Spajića, predsjednika Jakova Milatovića kao i partija koalicija lokalne vlasti – Demokrata, URA i PES-a. Upravo ove tri partije, u cilju zaštite svojih interesa u vidu partijskih zapošljavanja i ostalih sitnih benefita, saučesnici su Vraneševih udara na temelje državnosti Crne Gore. Ovim putem još jednom skrećemo pažnju konstituentima vlasti, i sa državnog i sa lokalnog nivoa, da ovakvim djelovanjem ruše prijateljske i dobrosusjedske odnose sa našim komšijama, mijenjajući spoljno-politički državni kurs, podrivajući pravni poredak i Ustav naše države. Sve navedeno ukazuje da se po svaku cijenu želi odustati od evropskog puta ali što je mnogo gore ugrožava se i sam opstanak Crne Gore kao državne tvorevine", kazao je Huter.

Bonus video: