Demokrate: Grube neistine i optužbe povodom presude Upravnog suda

Oni su istakli da je u konkretnoj pravnoj stvari održana usmena javna rasprava 20. februara godine pred Upravnim sudom, na kojoj su opunomoćeni predstavnici koalicije Za budućnost Zete bez primjedbe prihvatili sastav vijeća

2863 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Iz Demokratske Crne Gore saopštili su da su iznešene grupe neistine i optužbe na njihov račun od strane koalicije Za budućnost Zete, a povodom presude Upravnog suda kojom je utvrđeno da je smjena Luke Krstovića sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Zeta nezakonita.

Iz koalicije Za budućnost Zete kazali su da je presudu Krstoviću pisao sudija čiji je otac funkcioner Demokrata.

"Predstavnicima koalicije Za budućnost Zete ukazujemo da su njihove tvrdnje besmislene, pogotovo konstatacija da je predmetna presuda pisana u našoj Partiji, od strane naših funkcionera. Tako gruba obmana građana Zete i jeftino političko poentiranje ne može služiti nikome na čast", piše u saopštenju Demokrata.

Oni su istakli da je u konkretnoj pravnoj stvari održana usmena javna rasprava 20. februara godine pred Upravnim sudom, na kojoj su opunomoćeni predstavnici koalicije Za budućnost Zete bez primjedbe prihvatili sastav vijeća.

"Napominjemo da tročlano vijeće pored predsjednika vijeća ima člana koji je izvjestioc, koji prema organizaciji rada u sudu piše presudu. Član vijeća, sudija Veljko Vujović nije bio sudija izvjestioc, niti je pisao predmetnu presudu. Navedene činjenice jasno potvrđuju da koalicija Za budućnost Zete ne poznaje procesne radnje, niti nadležnost suda ili ako ipak znaju jasna je namjera da grubo i bez argumenata optuže Demokratsku Crnu Goru, i nanesu nam političku štetu".

Bonus video: