Čestitke povodom otvaranja pristupnih pregovora EU sa BiH

"Ovo je važan dan i za region i za politiku proširenja, a najvažniji za građanke i građane BiH", rekao je premijer

9582 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.03.2024. 15:23h

Evropskog savjet je donio odluku o otvaranju pristupnih pregovora Evropske unije (EU) sa Bosnom i Hercegovinom.

Povodom otvaranja pristupnih pregovora čestitke je uputilo više zvaničnika.

Spajić: Ovo je važan dan i za region i za politiku proširenja

„Čestitamo Bosni i Hercegovini i želimo uspjeh u pregovaračkom procesu. Ovo je važan dan i za region i za politiku proširenja, a najvažniji za građanke i građane BiH. Crna Gora snažno stoji uz sve susjede na putu naše zajedničke budućnosti u Evropskoj uniji“ napisao je premijer Milojko Spajić na društvenoj mreži Iks.

Zahvalnost na čestitkama iskazala je predsjedavajuća Vijećem ministara BiH Borjana Krišto, koja bi tokom narednog mjeseca trebalo da posjeti Crnu Goru, saopštio je kabinet predsjednika Vlade.

Milatović: Prosperitet i stabilnost regiona Zapadnog Balkana usidreni su kroz pristupanje EU

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je čestitao BiH, rekavši da je ovo veliki korak na evropskom putu te države.

"Prosperitet i stabilnost regiona Zapadnog Balkana usidreni su kroz pristupanje EU", napisao je on na društvenoj mreži Iks.

Bečić: Članstvom u EU, BiH će dodati posebnu vrijednost evropskom mozaiku

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je BiH otvaranje pristupnih pregovora i poželio joj mnogo uspjeha u pregovaračkom procesu.

„Najiskrenije vam čestitam otvaranje pristupnih pregovora sa EU, uvjeren da ćete postići značajan uspjeh na tom putu. Vaša spremnost da se okrenete budućnost i pridružite evropskoj zajednici naroda, simbol je odlučnosti da svakim korakom gradite nasljeđe za buduće generacije koje će u Evropskij uniji imati svoju šansu“, saopštio je Bečić.

Naglasio je i da ovaj događaj predstavlja značajan korak ne samo za građane BiH, već i za cjelokupni region Zapadnog Balkana.

„Članstvom u EU, BiH će dodati posebnu vrijednost evropskom mozaiku, a Crna Gora će joj, u znak dobrosusjedskih odnosa i prijateljstva između naših dviju zemalja, pružiti svu neophodnu pomoć i podršku na putu njene evropske integracije, duboko uvjerena da je naše članstvo u EU jedini pravi put ka izgradnji pravednije i prosperitetnije budućnosti za sve naše građane. Bosni i Hercegovini je, baš kao i Crnoj Gori, mjesto u evropskoj porodici“, zaključio je Bečić.

Bonus video: