Šta piše u rješenju: Božović će primati pola plate u Spužu nakon što bude formalno udaljen sa radnog mjesta

To piše u rješenju o privremenom udaljenju sa rada predsjednika Opštine koje se nalazi na dnevnom redu skupštinske sjednice Opštine Budva čiji je početak odložen za večeras

20232 pregleda 22 reakcija 12 komentar(a)
Jedno od privođenja Božovića, Foto: Luka Zeković
Jedno od privođenja Božovića, Foto: Luka Zeković

Pritvoreni predsjednik Opštine Budva Milo Božović primaće polovinu mjesečne plate nakon što bude formalno udaljen sa radnog mjesta.

To piše u rješenju o privremenom udaljenju sa rada predsjednika Opštine koje se nalazi na dnevnom redu skupštinske sjednice Opštine Budva čiji je početak odložen za večeras.

Božović je svih prethodnih mjeseci, od polovine aprila prošle godine kada je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) primao punu platu, te rukovodio gradom iz zatvora u Spužu potpisujući dokumenta, donoseći ključne odluke, zaključivao ugovore sa investitorima te donosio odluke o javnim jabavkama.

Ukoliko se zaraćene frakcije unutar Božovićeve koalicije dogovore i spuste strasti, na sjednici će odbornici glasati i o Strateškom planu.

Još te dvije odluke, ukoliko Ministarstvo javne uprave prihvati Strateški plan da je zakonit, jer opozicija tvrdi da je dokument mimo propisa i bez saglasnosti vladinog resora na skupštinskom zasijadanju, Opština Budva će izbjeći uvođenje prinudne uprave.

Milo Božović
foto: Privatna arhiva

A u rješenju o udaljenju Božovića sa posla, koji punih 11 mjeseci upravlja Budvom iz Istražnog zatvora, a koje potpisuje predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikola Jovanović navodi se da se prvi čovjek grada privremeno udaljava sa rada dok traje mjera pritvora.

“Za vrijeme privremenog udaljavanja sa rada zaposleni ima pravo na naknadu zarade u visini od jedne polovine mesjesečne zarade koju je ostvario u mjesecu prije privremenog udaljavanja. Obračun zarade po ovom rješenju vrši se od dana donošenja odluke. Članom 157 Zakona o radu propisano je da za vrijeme privremenog udaljenja sa rada zaposleni ima pravo na naknadu zarade u visini jedne trećine, a ako izdržava porodicu u visini jedne polovine mjesečne zarade koju je ostvario u mjesecu prie privremenog udaljenja”, navodi se u rješenju.

Bonus video: