Milatović: Odnose Crne Gore i Svete Stolice karakteriše konstruktivan politički dijalog

predsjednik Crne Gore je na mreži X rekao da je upriličio radnu večeru u rezidenciji na Cetinju za sekretara za odnose Svete Stolice sa državama i međunarodnim organizacijama nadbiskupa, Pola Ričarda Galagera, kao nastavak dijaloga započetog prilikom zvanične posjete Svetoj Stolici

4314 pregleda 4 komentar(a)
Galagar i Milatović, Foto: Jakov Milatović/X
Galagar i Milatović, Foto: Jakov Milatović/X

Odnose Crne Gore i Svete Stolice karakteriše konstruktivan politički dijalog i spremnost za dalje snaženje međudržavne saradnje, kazao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

On je na mreži X rekao da je večeras upriličio radnu večeru u rezidenciji na Cetinju za sekretara za odnose Svete Stolice sa državama i međunarodnim organizacijama nadbiskupa, Pola Ričarda Galagera, kao nastavak dijaloga započetog prilikom zvanične posjete Svetoj Stolici.

Milatović je kazao da je obostrano pozdravljena pokrenuta inicijativa rezidentnog predstavljanja Svete Stolice u Crnoj Gori.

“I još jednom naglašen značaj skorijeg otvaranja Papske nuncijature u Podgorici, što bi bio snažan impuls u jačanju međudržavnih odnosa”, navodi se u objavi Milatovića.

On je naveo da odnose Crne Gore i Svete Stolice karakteriše intenzivan i konstruktivan politički dijalog, prijateljski odnosi, i spremnost za dalje snaženje međudržavne saradnje.

Bonus video: