Vučićević: Spajić i Mandić da spriječe uvođenje prinudne uorave, ograđujemo se od Jovanovićevih napada na Vladu

Vučićević se u ime budvanskog PzP ogradio od Jovanovićevih napada na Vladu, navodeći da ta partija želi dobre odnose sa Vladom a ne da radikalizuju Budvu

6662 pregleda 11 komentar(a)
Vučićević, Foto: Vuk Lajović
Vučićević, Foto: Vuk Lajović

Lider budvanskog Pokreta za Promjene (PzP) Nikola Vučićević zatražio je od premijera Milojka Spajića i predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića da spriječe uvođenje prinudne uprave u Opštini Budva uz ocjenu da su usvojeni potrebni uslovi.

On je komentarisao jučerašnje skupštinsko zasijedanje navodeći da su odbornici te partije spriječili udaljavanje Mila Božovića sa funkcije predsjednika Opštine za šta su se zalagali Nikola Jovanović i odbornici okupljeni oko njega.

Vučićević se u ime budvanskog PzP ogradio od Jovanovićevih napada na Vladu, navodeći da ta partija želi dobre odnose sa Vladom a ne da radikalizuju Budvu.

“Na juče održanoj sjednici Skupštine Opštine (SO) Budva, bilo je veoma važnih dešavanja koja su dovela do ozbiljnih pomaka i postizanja dogovor unutar koalicije liste 'Budva na prvom mjestu - Milo Božović'. Najprije se vladajuća većina podijelila na dva kluba što je jasno dalo smjernice da dalji potezi vode brod u sigurnu luku. Formiranje odborničkih klubova je dobro po svakom pitanju jer je time stavljena tačka na podjele unutar vladajuće koalicije i postalo je kristalno jasno ko sa čime raspolaže, a a samim tim sa jedne strane su se stvorili stabilni uslovi za rukovođenjem gradom aktuelne većine, do redovnih izbora, dok sa druge strane ostalo je jasno da će se po tom principu izvršiti i podjela unutar ova dva odbornička kluba, jedan koji čine NSD I PZP ili 10 odbornika i drugi koji pripada Nikoli Jovanoviću odnosno dijelu odbornika okupljenih oko šefa parlamenta ..”, istakao je Vučićević.

Međutim, kako je kazao, kada je na dnevni red došla tačka o suspenziji Mila Bozovića desilo se nešto potpuno neočekivano.

“Naime aktuelni šef parlamenta sa ljudima oko njega zalagao se da se usvoji tačka đe se Milo Božović privremeno uklanja sa mjesta predsjednika Opštine , koju je obrazložio šef SO i koji je sa svojih sedam odbornika zauzeo stav da se Milo Bozović privremeno udalji sa funkcije predsjednika. U obrazloženju takvog stava naveo da je to lično dogovorio sa Milom Božovićem u telefonskom razgovoru. Čemu se suprotstavio klub odbornika NSD i PZP-a i zauzima neutralan stav .. Naime tu se desilo nešto potpuno suprotno očekivanom ishodu u zaštitu Božovića su stali NSD i PZP čeme je onemogućen da Milo Bozović bude udaljen sa mjesta predsjednika Opstine Budva.. kada je nakon duge polemike i suprotnih stavova SO odložena”, naglasio je Vučićević.

Kod činjenica, kako je kazao, da je predsjednik SO Jovanović u nekoliko navrata napao Vladu Crne Gore, on se u ime PzP ograđuje od tako zauzetog stava.

“Mi želimo da razvijamo dobre odnose sa Vladom, a ne nikako da se konfrotiramo i radikalizujemo Budvu. Takodje koristim ovu priliku da se obratim predsjedniku Vlade i Skupstine da zaustave priču oko uvođenja prinudne uprave u Opštinu Budva, te da demokratski i na miran način izađemo iz te namjere. Kako su od tri uslova ispunjena dva, a treći je privremeno odložen, to smatramo da Vlada treba da isti stavi van snage do odluke suda o statusu predsjednika Bozovića , jer se moramo rukovoditi poštovanjem prezumpcije nevinosti dok se to drugačije ne dokaže”, zaključio je Vučićević.

Bonus video: