Klub odbornika "Budva naš grad, naša kuća, naša porodica - Milo Božović": NSD bi da ućutka Jasnu Dokić

"Trebalo im je manje od 24 sata da pokažu pravo lice. Od dizanja ruku za Jasnu Dokić do saopštenja u kojoj joj poručuju da se bavi svojim poslom tj da se ne miješa u svoj posao"

7579 pregleda 16 komentar(a)
Budva (arhiva), Foto: Shutterstock
Budva (arhiva), Foto: Shutterstock

Klub odbornika "Budva je naš grad, naša kuća, naša porodica - Milo Božović” optužila je budvanski odbor Nove srpske demokratije (NSD) da želi da ućutka potpredsjednicu Opštine Budva Jasnu Dokić.

"Tragikomično je da ponovo svjedočimo nepotpisanom saopštenju Privremenog odnosno Prinudnog odbora Nove srpske demokratije u Budvi koje je usmjereno protiv Jasne Dokić. Trebalo im je manje od 24 sata da pokažu pravo lice. Od dizanja ruku za Jasnu Dokić do saopštenja u kojoj joj poručuju da se bavi svojim poslom tj da se ne miješa u svoj posao. Otvoreno poručujući da nema pravo da se miješa u političku situaciju Budve sa mjesta potpresjednika, odbor NSD je saopštio da po njihovoj mjeri Jasna Dokić nema pravo na svoje mišljenje i da su je samo izabrali da bi im potpisivala dokumenta, ćutala i slušala. Nimalo ne poštujući nečiji integritet i dignitet, u odboru NSD su se drznuli da javnim putem pokušaju da disciplinuju ženu koja je pristala da bude kandidat i prošla golgotu u prethodnim mjesecima. Napadati ženu u ovom obliku, gdje joj se uskraćuje pravo na mišljenje i javno djelovanje je najdublji izraz seksističkog postupanja koje zahtijeva hitnu osudu svih političkih aktera, nevladinih organizacija, nadležnih državnih institucija”, navodi se u saopštenju i dodaje:

“Ovakve javne prijetnje, po principu 'ćuti i slušaj šta ti se kaže' najbolje oslikava 'demokratičnost' i stanje svijesti ljudi koji su članovi odbora NSD u Budvi. Sada građani vide njihovo pravo lice za koje ni mi nismo znali da postoji. Jasna Dokić ima našu punu podršku i to u svakom smislu, da zajedničkim snagama prebrodimo krizu na bilo koji način, dogovorim ili izborima. Mi se ne bojimo od suda građana Budve koji dobro treba da zapamte saopštenje NSD Budve i način na koji oni posmatraju žene u politici i životu. Za nešto što je bilo relikt prošlosti sada vidimo da je narativ 'Za budućnost Budve'. Pametnome dosta”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: