Milačić: Prava pozdravlja najavljeno glasanje Vukićević protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope

"Dvadeset pet godina je od dana kada je započeto bombardovanje SR Jugoslavije, a prva bombardovana bila je Crna Gora. Dvadeset pet godina nosimo vijence slave nevino stradalih žrtava NATO bombardovanja bez smisla, bombardovanja suverene zemlje, bombardovanja zemlje koja ječi nad krvlju svoje djece koja nikome ništa nisu skrivila", poručio je Milačić

11551 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora pozdravlja najavljeno glasanje poslanice Demokratske narodne partije (DNP) Maje Vukićević protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope, saopštio je danas predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

"Dvadeset pet godina je od dana kada je započeto bombardovanje SR Jugoslavije, a prva bombardovana bila je Crna Gora. Dvadeset pet godina nosimo vijence slave nevino stradalih žrtava NATO bombardovanja bez smisla, bombardovanja suverene zemlje, bombardovanja zemlje koja ječi nad krvlju svoje djece koja nikome ništa nisu skrivila. Mnogi od nas u sjećanju na djetinjstvo nose zvuk sirena za uzbunu i dovoljno se sjećamo da nikada ne zaboravimo nevino stradale ljude, nevino stradalu djecu i dužni smo da im se odužimo sjećanjem na njih, za prerano prekinut život u besmislu u kom nijedan život ne smije da se završi", istakao je Milačić u saopštenju.

On je dodao da je na današnji dan, u kasarni u Danilovgradu, kao prva žrtva bombardovanja poginuo vojnik Saša Stajić.

"Vojnici slobode, neka vam je vječna slava i hvala što ste branili našu zemlju u ime nas koji smo bili djeca, koja su odrasla u ljude koji će nastaviti vaše živote u borbi za mir i Crnu Goru budućnosti. Dužni smo našima ubijenima, nama samima i naročito našim potomcima da sve više i sve organizovanije njegujemo kulturu sjećanja na današnju tužnu godišnjicu, ne pukog obilježavanja radi, već kao duhovni i društveni putokaz za zajedničke vrjednosne, društvene i državne magistrale. Konačno, baš na današnji dan, Prava Crna Gora pozdravlja najavljeno glasanje poslanice DNP-a Maje Vukićević protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope", poručio je Milačić.

Bonus video: